Vârsta la care este indicat să te căsătorești. Răspunsul specialiștilor e clar

Deși societatea și regulile nescrise ale unora pot pune presiune asupra ta, iată ce spun cercetătorii privind vârsta ideală la care ai putea merge la altar.3 min


Advertisements

În zilele noastre, în majoritatea cazurilor, după vârsta de 25 de ani, familia, rudele, prietenii și oamenii apropiați încep să îți pună anumite întrebări privind planurile tale vizavi de căsătorie și întemeierea unei familii. Deși societatea și regulile nescrise ale unora pot pune presiune asupra ta, iată ce spun cercetătorii privind vârsta ideală la care ai putea merge la altar.

La ce vârstă este indicat să te căsătorești

Relațiile amoroase sunt complexe și necesită efort, iubire, înțelegere, comunicare și, uneori, compromisuri, aceștia fiind doar câțiva dintre factorii care determină dacă tu și partenerul tău de viață sunteți compatibili pentru a întemeia o familie.

Nunta este considerată a fi un pas extrem de important în viața unor tineri îndrăgostiți, motiv pentru care trebuie să fii extrem de sigur pe partenerul tău de viață, în cazul în care te decizi că vrei să ajungi în fața altarului sau a ofițerului stării civile.

Pentru a determina care este etatea ideală pentru ca mariajul să fie unul prosper, fericit și să reziste pentru totdeauna, specialiștii au făcut un studiu de caz analizând atât căsniciile fericite, cât și cazurile de divorț care au avut loc în ultimii ani.

În ceea ce privește statisticile, cercetătorii au demonstrat că persoanele care se căsătoresc și au vârsta cuprinsă între 28 și 32 de ani au cele mai mici șanse de a divorța într-un viitor îndepărtat.

Advertisements

La ce varsta e indicat sa te casatoresti 840x500 1

Persoanele care se căsătoresc după 30 de ani sunt mai fericiți

De asemenea, se pare că 38% dintre persoanele care se căsătoresc încă din adolescenţă riscă să divorțeze la doar cinci ani distanță, spun cifrele.

În altă ordine de idei, tinerii miri care spun marele DA la vârsta de numai 20 de ani ajung să se separe pe cale legală, în proporție de 27%.

Perechile de îndrăgostiți care au vârstele cuprinse între 25 și 29 de ani riscă să divorţeze mai târziu, într-un procent de 14% .

Cei mai norocoși dintre soți sunt cei care au vârste cuprinse între 30 şi 34 de ani. Potrivit specialiștilor, adulții care se căsătoresc după 30 de ani au cele mai mici șanse să divorțeze, în proporție de 10%, fiind persoane mature, cu experiență de viață, care știu să-și aleagă partenerul de viață.

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
2
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *