6 greseli pe care le fac 99% dintre femei

5 min


Advertisements

6 greseli

Este un mit cum ca oamenii se indragostesc la prima vedere si iubirea lor este eterna.

Eu cred ca femeia este baza intr-o relatie. Barbatii vor tot timpul sa dovedeasca ca femeile nu au dreptate, dar eu cred ca atunci cand femeia se schimba, si relatia dintre cei 2 se schimba.

In acest articol vei gasi cele mai comune 6 greseli pe care le fac femeile.

1. Vorbesti prea mult

Cea mai mare greseala pe care o fac femeile e ca vorbesc prea mult. De obicei, majoritatea conversatiilor dintr-o relatie sunt initiate de femeie. Sa spunem sa va aflati in masina, si tu incepi sa vorbesti despre ceva. Vorbesti tot drumul, apoi ajungeti acasa, va bagati in pat, faceti sex si dimineata o luati de la capat.

2. Mergi de la o extrema la alta

Femeile au tendinta sa treaca foarte usor de la o extrema la alta.

Important de mentionat:

  1. Daca o femeie este tot timpul disponibila pentru partenerul ei, indiferent de cum se comporta el, are de pierdut in fata partenerului dar si stima ei de sine e in scadere.
  2. Daca o femeie este „dominanta” si are tendinta sa fie „mama” in casa, partenerul isi poate pierde atractia sexuala fata de ea. Asta se intampla deoarece in capul unui barbat, „mama” si „sex-ul” sunt doua lucruri total diferie.

O femeie este combinatia intre „mama” si „adolescenta”. Impreuna formeaza o femeie calma, armonioasa si flexibila. „Mama” nu poate fi flexibila pentru ca tot timpul isi face griji pentru ceva si trebuie sa aiba tot timpul dreptate. „Adolescenta” pe de alta parte poate fi flexibila pentru ca este naiva.

„A fi iubit” este o nevoie de baza si depinde doar de noi sa le indeplinim.

Advertisements

3. Nu critica prea des

Femeile au tendinta sa le zica barbatilor ca nu fac lucrurile asa cu vor ele: „Esti lenes!”, „Nu esti in stare sa iei decizii!”. Daca faci acest lucru frecvent o sa obti exact opusul. O sa creda ca intradevar nu face nimic bine si o sa renunte sa mai incerce.

Poti in schimb sa ii explici cum te simti: „Sunt foarte suparata pentru ca ti-am explicat cat de important este pentru mine sa ma ajuti, am crezut ca ai inteles.” Parca suna mai bine, nu? In felul asta, barbatii inteleg ca si ei sunt responsabili pentru felul in care te simti si o sa actioneze in consecinta.

4. Nu iti dai seama cand esti cu adevarat fericita

Este ciudat cum femei de varste diferite, cu experiente diferite fac exact aceleasi greseli. Este responsabilitatea parintilor sa ofere experiente care sa le faca fericite, pentru ca mai apoi sa recunoasca sentimentul.

De cele mai multe ori ai experinentat fragmente de fericire: cand ai fost recompensata pentru ceva, ai luat note bune la scoala sau te-ai comportat civilizat. Asta inseamna ca e destul de probabil sa te intalnesti cu „Domnul Fericire” si sa formati un cuplu, dar peste 2-3 ani sa iti dai seama ca nu stii daca esti fericita sau nu.

5. Nu il lasi sa vorbeasca

Cand barbatii tac, femeile se simt neglijate. Daca barbatii ar spune: „Ma duc la lucru ca sa ne permitem o casa in urmatorii ani” atunci ea ar simti ca face parte din planurile lui. Barbatii in schimb considera ca daca locuiesc impreuna si e alaturi de ea, inseamna ca o iubesc.

Din pacate femeile nu vad lucrurile asa. Au nevoie sa le spui: „Sunt obosit, poti sa x?”

6. Nu iti apreciezi frumusetea

De ce femeile petrec ore in fata oglinzii inainte de a iesi in oras, aranjandu-se pentru strainii de pe strada, dar nu isi gaseste timp sa se faca frumoasa pentru cel de langa ea? Pentru ca femeile se gandesc la ce cred altii despre ea, barbatul e deja de partea ei. Ea pune valoare mai mare pe complimentele spuse de altii sotului („Ai o sotie foarte frumoasa”), decat pe un compliment care vine din partea sotului.

A fi frumoasa este datoria femeii indiferet de varsta, job, stil de viata. Nu ai nici o scuza sa te lasi balta.

Author: Anna Itoko, practicing psychologist

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *