Avantajele casatoriei

3 min


Advertisements

casatorie

Unii zic ca mariajul este doar o stare sociala fara benefici reale, insa cercetarile au aratat ca contribuie la starea de sanatate psihica si fizica si aduce avantaje in viata sociala.

Daca esti pe punctul de a spune DA sau au facut deja pasul cel mare, afla care sunt avantajele casatoriei si ale vietii in doi!

1. Esti mai increzatoare
Studiile arata ca riscul de depresie este mult mai redus la femeile casatorite, in ciuda divergentelor care apar uneori in cuplu. Chiar si problemele de la serviciu sunt mai usor de suportat daca stii ca acasa te asteapta un sot intelegator, gata sa te incurajece orice-ar fi. Iubirea lui si faptul ca te simti ocrotita te vor ttransforma intr-o femeie mai sigura pe sine. Casnicia este, de altfel, simbolul prin excelenta al stabilitatii.

2. Ai parte de sex reusit
Nu s-ar zice, dar persoanele casatorite au parte de sex mai mult si mai reusit decat celelalte cupluri. Momentele intime devin mai intense si mai satisfacatoare odata cu trecerea timpului, pe masura ce-ti cunosti mai bine partenerul si nu-ti mai e teama sa-i impartasesticele mai ascunse dorinte.

Advertisements

3. Te bucuri de stabilitate financiara
Cand in casa intra inca un salariu pe langa al tau, venitul creste si odata cu el…nivelul de trai. Imreuna, aveti mai multe sanse sa cumparati o casa sau o masina sau pur si simplu sa puneti bani deoparte pentru un concediu de vis.

4. Esti mai sanatoasa
Femeile fericite in casnicie dorm mai bine, arata mai tinere si au mai putine probleme cu inima ori cu memoria. Pana si tensiunea arteriala este mai buna la persoanele casatorite, comparativ cu cele singure.

5. Traiesti mai mult
Persoanele casatorite au sansa sa traiasca ani buni in plus, comparativ cu peroanele singure. Motivul? Chiar si la varste inaintate, sotii se sprijina unul pe altul fizic si emotional, merg impreuna la doctor si au mai multe sanse sa urmeze corect tratamentul recomandat de medic.

Se pare ca barbatii sunt cei care au cel mai mult de castigat in urma casatoriei. Viata de familist il obliga pe fostul burlac sa renunte in mare parte la obiceiurile vicioase precum alcoolul, relatiile sexuale intamplatoare ori mesele nasanatoase luae pe fuga. Asadar, viata lui se imbunatateste simtitor si are mai putine griji!

Femeile in schimb au de suportat cateva dezavantaje deloc de neglijat: curatenia, gatitul, spalatul si calcatul hainelor sunt atributii care le revin aproape in totalitate si care, pe langa faptul ca sunt obositoare, ocupa si foarte mult timp.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

2

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *