Câti bani se dau la un botez în 2022

Darul pentru botez se calculează în funcție de mai mulți factori. Aflați câți bani se dau, în 2022, la un eveniment de acest gen.3 min


Advertisements

Nu ştii cât mai este darul la un botez în 2022? Darul pentru botez se calculează în funcție de mai mulți factori. Cert este că prețurile s-au mărit semnificativ. Iată cum poţi calcula câți bani se daui în plic , în 2022, la un eveniment de acest gen.

În primă fază, trebuie ținut cont de localitatea în care are loc botezul, după care relația pe care o aveți cu părinții copilului. Rețineți că nașii, frații, mătușile, verii, bunicii, rudele mai îndepărtate, prietenii, cunoștințele și obligațiile nu vor lăsa niciodată în plic aceiași bani.

Contează inclusiv numărul de persoane care merg la botez, dacă formați doar un cuplu, dacă aveți și copii. În cazul în care mergeţi la eveniment cu partenerul sau partenera, dar şi cu copilul, trebuie să luaţi în calcul că se vor consuma trei meniuri, deci darul se măreşte de trei ori.
Apoi nu neglijați venitul pe care îl aveți, dar și locația. Dacă evenimentul are loc la un restaurant de cinci stele, atunci prețul va urca semnificativ.

Advertisements

Câți bani se dau la un botez în 2022

Există, însă, și posibilități mai ieftine, cum ar fi restaurantele de cartier, terasele, corturile sau chiar acasă la părinții bebelușului. Mai există și varianta în care vreți să trimiteți banii pentru că nu puteți onora invitația, situație în care nu vă mai interesează locul unde are loc botezul.

De precizat că prețurile se mai modifică și în funcție de ziua în care are loc botezul. De regulă, restaurantele oferă reduceri celor care organizează botezul vineri sau duminică, situație similară și în cursul săptămânii. Dacă evenimentul are loc sâmbătă, nu ai cum să scazi din preț.

In concluzie, dacă sunteți invitat la un botez în București, în 2022, mergeți însoțit și aveți un venit de cel mult 4.500 de lei, ar fi bine să lăsați în plic o sumă cuprinsă între 750 – 900 de lei. Asta dacă evenimentul are loc sâmbătă, într-un local mediu, fără pretenții.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

0

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *