Despre Valentine’s Day – sarbatoare, marketing sau adevar? Ce este Valentine’s Day?

Valentine's Day, numit si Sfantul Valentin, este o sarbatoare celebarata anual pe 14 Februarie. 2 min


Advertisements

Valentine’s Day, numit si Sfantul Valentin, este o sarbatoare celebarata anual pe 14 Februarie. Are origini de sarbatoare crestina care a devenit o traditie, o semnificatie culturala si bine-inteles o sarbatoare comerciala asociindu-o cu dragoastea.

Din punct de vedere a bisericii:

In Calendarul Ortodox niciun sfant care sa poarte acest nume. Intamplarea face ca nici Calendarul Romano-Catolic sa nu-l mai pomeneasca in aceasta zi, Sfantul Valentin fiind scos din calendar in 1969 din cauza ambiguitatii datelor referitoare atat la persoana sa, cat si la faptele care au condus la consacrarea lui ca sfant. In prezent, la 14 februarie, catolicii ii amintesc pe Sfintii Chiril si Metodie.
Deci putem spune ca Valentine’s Day, in momentul de fata, este aproape totul despre  marketing. o „sarbatoare” fara sarbatorit.

Din punct de vedere istoric:

Advertisements

Sunt nenumarate povesti asociate acestui eveniment, insa, una dintre cele mai cunoscute, este povestea Sfantului Valentin al Romei care slujea crestinii persecutati sub Imperiul Roman in secolul al treilea. Potrivit unei traditii timpurii, Sfantul Valentin a redat vederea fiicei oarbe a temnicerului sau. Numeroase completari ulterioare ale legendei au legat-o mai bine de tema iubirii, o infrumusetare a legendei din secolul al XVIII-lea sustine ca i-a scris fiicei temnicerului o scrisoare semnată „Your Valentine” ca adio inainte de executia sa, in timp ce o alta adauga faptul ca Sfantul Valentin a oficiat nunti pentru soldatii crestini carora le era interzis sa se casatoreasca.

Concluzie?

Adevar, legenda, marketing? Probabil un mix intre toate astea, insa, orice ar fi, sa ne bucuram alaturi de persoana iubita!

Vezi si:

Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

2

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *