Doliu în lumea teatrului şi filmului din România! A murit celebrul actor Remus Mărgineanu

Lumea artistică din România îl plânge astăzi pe Remus Mărgineanu, unul dintre cei mai vechi şi influenţi actori din România.1 min


Advertisements

Lumea artistică din România îl plânge astăzi pe Remus Mărgineanu, unul dintre cei mai vechi şi influenţi actori din România. Acesta a avut o carieră cu adevărat impresionantă şi lui i se datorează şi înființarea școlii de teatru din Craiova. Vestea morții sale a întristat breasla actorilor. 

Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani

Astăzi, 17 aprilie 2022, Remus Mărgineanu a murit. Actorul abia împlinise vârsta de 84 de ani, cu nici o lună în urmă.  Printre filmele în care a jucat, se numără Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979),  Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991) sau Păcatul (1992).

Anunţul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional din Craiova.

Advertisements

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărgineanu, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărgineanu îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris foştii săi colegi.

Ultimul film în care a putut fi văzut Remus Mărgineanu este Cardinalul (2019), povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *