Președintele de bloc poate intra apartamentul tău fără să îi dai voie. Ce riști dacă nu îi permiți accesul

Dacă stai la bloc, trebuie să știi că un reprezentant al asociației de proprietari are dreptul să intre în apartament fără acordul tău, în anumite situații.1 min


Advertisements

Reprezentantul asociației de proprietari – cum ar fi președintele de bloc – are dreptul să intre în orice apartament din clădire fără acordul proprietarului, în unele situații, pe baza unui preaviz cel puțin 24 de ore, potrivit AvocatNet.ro.

Potrivit Legii nr. 196/2018, adică actuala lege a asociațiilor de proprietari, reprezentanții asociațiilor de proprietari pot intra în orice apartament pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații ori în situații de urgență. Pot face acest lucru pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociației de proprietari, de cinci zile (pentru construcții/reparații) sau de 24 de ore (pentru situații de urgență).

Advertisements

Cei care restricționează accesul membrilor asociației în propria locuință riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

De cealaltă parte, însă, proprietarii care permit accesul în locuințele proprii și, în urma lucrărilor efectuate, se aleg cu pagube vor fi despăgubiți de către asociația de proprietari, din fondul de reparații. De asemenea, în cazul în care lucrările de intervenție au fost făcute de o persoană fizică sau de o firmă și proprietarul a fost păgubit, daunele vor fi acoperite de persoana sau firma respectivă.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *