Relațiile online – cum să le faci să funcționeze?

In contextul actual, internetul este o alternativă rapidă în vederea selectării unui partener. Dar, pot funcționa relațiile începute pe internet?5 min


Advertisements

In contextul actual, internetul este o alternativa rapidă în vederea selectarii unui partener. Astfel, tot mai multe persoane apelează la această tehnică de relaționare, din considerente de ordin personal.

Astăzi, putem găsi o serie de rețele de socializare care ne pun la dispoziție o multitudine de profile ale unor potentiali parteneri, fara a ne solicita prea mult din punct de vedere emotional sau de timp.

Dar, pot funcționa relațiile începute pe internet? Dacă da, cum? Aceasta este marea întrebare pentru toți cei care vor să intre într-o comunitate de dating online.

O relație începută pe internet poate funcționa în condițiile în care partenerii se străduiesc să o facă să funcționeze. E nevoie de ambii parteneri pentru a depășii obstacolele care ar putea să apară intr-o astfel de relație.

O relație începută pe site-urile de socializare este aproape identică cu o relație la distanță și există multe cupluri care dovedesc că dragostea poate depăși distanța. Dacă crezi că ai găsit o persoană extraordinară în mediul online, merită să îi dai acestei persoane (și relației în sine) o șansă.

Cum să faci ca o relație începută pe internet să funcționeze?

Sunt câteva lucruri pe care cuplurile le pot face pentru ca o relație începută online să funcționeze:

1. Comunicare, comunicare, comunicare

Absolut toate relațiile au nevoie de comunicare pentru a rezista. Acest lucru este valabil mai ales pentru relațiile începute pe internet, pe site-urile de dating. De fapt, comunicarea este tot ceea ce unele cupluri formate pe internet au, având în vedere că nu sunt în măsură să petreacă timp împreună, așa cum fac cuplurile obișnuite.

Comunicarea este importantă pentru că îi dă posibilitatea cuplului să își dea seama dacă îi place să comunice și să găsească puncte comune de interes.

Într-o zi obișnuită, este posibil să nu îți dai seama de lipsa de compatibilitate intelectuală și emoțională, mai ales dacă atracția fizică este mare. Când tot ceea ce poți face este să vorbești (prin mesaje sau pe chat audio-video), vei ști cu certitudine dacă între voi există o legătură puternică.

Advertisements

2. Întâlnire față în față

Nimic nu se poate compara cu petrecerea timpului împreună, față în față. Dacă nu v-ați întâlnit încă, începeți să faceți planuri pentru a face acest lucru. Unele cupluri nu consideră că relația lor este oficială până când nu se cunosc / întâlnesc față în față. Chimia pe care o aveți când comunicați pe internet este posibil să continue și când vă întâlniți față în față, dar nu puteți fi absolut siguri până când nu vă veți afla unul lângă celălalt.

După ce vă întâlniți pentru prima dată, începeți să faceți planuri pentru a doua întâlnire, dacă prima întâlnire a mers bine.

3. Sinceritate

Relațiile începute pe internet depind foarte mult de onestitate. O astfel de relație (relație online) nu este pentru toată lumea. Deoarece nu sunteți fizic aproape,  este greu să ști exact ce face cealaltă persoană în timpul liber. Acest lucru contribuie la apariția suspiciunii. Dacă nu poți avea încredere în partener, atunci relația voastră are foarte puține șanse de succes.

Presupunând că scopul relației voastre începute online, pe un site de dating sau de socializare, este de a avea în cele din urmă o relație obișnuită, la un moment dat va trebui să discutați cum să faceți tranziția din online în viața reală.

Această discuție poate fi una sensibilă. Dacă aduci vorba de acest subiect prea repede, e posibil ca partenerul să se sperie și să bată în retragere. Dacă aștepți prea mult, partenerul poate deveni anxios și poate spune că dorește să încheie relația.

Situația diferă de la cuplu la cuplu. Însă, la un moment dat, va trebui să discutați și de posibilitatea a deveni un cuplu și în viața reală nu doar în cea virtuală.

Pot funcționa relațiile începute pe internet? Bineînțeles că pot. Pentru două persoane care se plac și doresc să vadă încotro se îndreaptă relația, site-urile de dating online ar trebui privite ca un mijloc de comunicare care le dă posibilitatea să se cunoască mai bine.

Așadar, dacă vreți să începeți o relație pe internet, vă așteptăm în cea mai mare comunitate gratuită de matrimoniale și socializare din România.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
12
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
16
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *