Un studiu recent făcut de oamenii de știință canadieni au arătat că există o legătură directă între sforăit și reducerea speranței de viață.
Cercetătorii au efectuat un studiu pe sute de voluntari care s-au confruntat cu zgomotul în timpul somnului. Timp de mai multe luni, specialiştii au analizat participanţii la studiu atât în ceea ce priveşte aspectele psihologice, fizice cât şi fiziologice.
Marea majoritate a datelor colectate au indicat aceeași direcție: dormitul cu un partener care sforăie dăunează sănătății fizice și mentale și, în general, sistemului de sănătate.
Sforăitul are multe consecințe asupra organismului
Voluntarii care au participat la studiul realizat de prestigioasa universitate Queen’s University au suferit mai multe probleme de auz și au fost mai predispuși să dezvolte boli de inimă.
Aceste consecințe negative pentru organism se datorează în mare parte poluării fonice suferite în mod regulat, similară cu cea pe care o resimt muncitorii de pe șantierele de construcții. De asemenea, studiul a arătat că adormitul zilnic lângă o persoană care sforăie poate crește semnificativ stresul și anxietatea.
Pe scurt, dacă ai încercat toate soluțiile posibile pentru a încerca îţi opreşti partenerul (sau pe cei dragi) să sforăie, cum ar fi trezirea, împingerea să schimbe poziția sau chiar astuparea nasului pentru câteva secunde, singurul lucru care rămâne de făcut este să schimbi camera.
0 comentarii