Vrei sa iti mearga bine in 2017? Uite ce trebuie sa faci!

3 min


Advertisements

superstitii revelion 2017

Oamenii din intreaga lume au adoptat mai multe obiceiuri pe care le practica in prag de an nou si despre care cred ca le vor purta noroc, printre acestea aflandu-se dansul in aer liber pentru sanatate si noroc sau umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper.

La romani, conform traditiei, in noaptea de Anul Nou romanii trebuie sa faca cat mai mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele.

O alta superstitie de Revelion este aceea ca atat in ultima zi din an, cat si in prima zi a celui nou este bine sa nu facem cheltuieli si sa nu aruncam nimic din casa (inclusiv gunoiul) deoarece, o data cu el, aruncam afara si norocul.

Se spune ca pentru a avea o situatie financiara buna in anul ce vine, este bine sa avem bani in buzunar in noaptea dintre ani.

Tot pentru a chema norocul la bani in urmatorul an, in anumite zone ale tarii, femeile prepara paini in care ascund banuti, iar traditia spune ca cel care ii va gasi va avea noroc la bani tot anul.

Advertisements

Din batrani se spune ca pentru a avea parte de belsug in anul ce urmeaza, este bine ca prima persoana care ne trece pragul in noaptea de Revelion sa fie un barbat brunet (se spune ca blonzii si roscatii sunt aducatori de ghinion, iar femeile de asemenea), care trebuie sa ne aduca o crenguta de vasc, paine si sare.

Pentru noaptea dintre ani, nu se gateste mancare din carne de pasare, deoarece asa cum gaina scormoneste in pamant si-l imprastie, tot asa se risipesc norocul si bunastarea casei.

In noaptea de Anul Nou, este bine sa purtam ceva rosu (se spune ca aduce noroc), iar pe 1 ianuarie sa purtam haine noi, din acelasi motiv.

Printre cele mai frumoase obiceiuri pe care romanii le au in noaptea de Anul Nou dar si in prima zi a noului an, se afla colindele. Printre acestea trebuie neaparat sa amintim Sorcova si Plugusorul.

Fie ca suntem persoane superstitioase, fie ca citim despre traditii si obiceiuri din pura curiozitate, toti ne dorim ca anul care vine sa fie mai rodnic si mai frumos.

Advertisements
vouchere reducere

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
2
OMG
WTF WTF
1
WTF
Like Like
4
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.