Vrei să-ți renovezi apartamentul? Iată cum îl poți face de nerecunoscut!

Te-ai uitat de curând la apartamentul tău și ți s-a părut că e cam demodat? Iată câteva idei de decorare prin care îi poți da viață vechiului tău apartament! 6 min


Advertisements

Te-ai uitat de curând la apartamentul tău și ți s-a părut că e cam demodat? Când a fost ultima oară când ai investit în obiecte de decor sau în mobilă nouă pentru a schimba atmosfera în locuința ta? Mulți români abia fac mici modificări, de formă, atunci când cumpără o casă nouă  și preferă  să păstreze stilul fostului proprietar.

Cu toate acestea, casa este sanctuarul tău. Ea trebuie să fie mediul cel mai relaxant, unde te poți refugia în fiecare zi și unde grijile nu au ce să caute. Așadar, nu te teme să investești în amenajarea lui. Dacă, în schimb, ai avut astfel de gânduri, dar nu ai avut inspirație în ceea ce privește designul, atunci ai ajuns unde trebuie! Descoperă, în continuare, câteva idei care te-ar putea ajuta în acest sens!

Iată câteva idei de decorare prin care îi poți da viață vechiului tău apartament!

Creează un colț de relaxare

Indiferent dacă ești pasionat de lectură sau nu, un astfel de colț îi poate da un aspect nou livingului tău! Este un loc în care te poți relaxa, fie că preferi să citești, să asculți muzică, să vizionezi filme sau să practici alte hobby-uri.

Decide unde vrei să creezi un astfel de spațiu, de preferat, într-un loc luminos, lângă fereastră. Apoi, alege o canapea mică sau un fotoliu, pe care să le amplasezi aici. Consultă ofertele magazinelor de specialitate pentru a-ți face o idee despre costuri și optează pentru ceea ce ți se potrivește. În final, scoate piesa de mobilier în evidență cu ajutorul altor obiecte decorative alese conform ideii de design de la care ai plecat.

Mulți au fost surprinși să vadă cât de folositor este un astfel de colț de relaxare. Un altfel de loc te ajută să îți valorifici pasiunile pe care, poate, le-ai neglijat. Prin urmare, nu doar că este extrem de practic pentru tine, dar va fi și un punct de interes pentru toți musafirii tăi!

Vrei sa ti renovezi apartamentul Iata cum il poti face de nerecunoscut2

Nu te teme să folosești culori îndrăznețe

Negrul, deși are o conotație negativă în multe culturi, este extrem de elegant și are diverse semnificații. El denotă rafinament și îi dă unei încăperi un aer de mister. Așadar, dacă alegi să vopsești astfel un perete, vei fi uimit de rezultate.

De altfel, specialiștii în amenajări interioare chiar recomandă acest lucru, în special dacă este vorba despre dormitor. De asemenea, pentru a pune în valoare o astfel de alegere și pentru a accentua atmosfera generală, este recomandată folosirea mobilei eclectice. Atenție, însă! Pentru a obține un efect cât mai puternic, încăperea trebuie să fie mare și luminoasă.

Advertisements

De asemenea, dacă ești mai nonconformist, alege culori vii și neobișnuite pentru pereți, precum albastru neon, verde crud sau roz. La final, cu siguranță nu îți vei mai recunoaște apartamentul!

Vrei sa ti renovezi apartamentul Iata cum il poti face de nerecunoscut3

Montează rafturi sau o bibliotecă

Aproape orice casă are nevoie de câteva polițe prinse în perete sau de o bibliotecă, dacă te numeri printre pasionații de lectură. Designerii de interior sunt de părere că, dacă vrei să schimbi rapid look-ul unei anumite camere, tot ce trebuie să faci este să amplasezi astfel de obiecte de mobilier pe un perete, astfel încât acestea să devină elementele centrale.

Apoi, pentru un decor rafinat, folosește diverse figurine, un bol cu pietre decorative, terarii, ghivece sau alte obiecte de acest gen. Alege o anumită tematică – natură, antic sau retro – pentru rafturile tale, cumpără decorațiunile necesare și pune-le printre cărțile sau obiectele pe care le vei depozita pe ele.

Astfel de schimbări, în special dacă optezi pentru montarea unei biblioteci, pot presupune costuri mai mari decât ai fi crezut. Lipsa banilor nu trebuie, însă, să te împiedice să îți amenajezi apartamentul de vis!

Cu ajutorul acestor noi piese de mobilier nu doar că vei da o notă de rafinament apartamentului tău, dar te ajuți și pe tine, căci, după cum bine știi, rafturile sau bibliotecile reprezintă una dintre cele mai bune metode prin care îți poți organiza lucrurile.

Vrei sa ti renovezi apartamentul Iata cum il poti face de nerecunoscut4

Așadar, acum ai aflat ce poți face pentru a-ți amenaja o locuință de vis! Nu ezita să experimentezi, dar asigură-te că te informezi înainte, citind sfaturile specialiștilor. Astfel, poți fi sigur că, la final, apartamentul tău va fi de nerecunoscut!

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
2
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
3
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *