COVID XE? Noua varianta de COVID – Care sunt simptomele?

Mutația virală, care este o încrucișare între cele mai cunoscute două tulpini ale Omicron, BA.1 (tulpina originală) și BA.2 (tulpina mai infecțioasă)3 min


Advertisements

Mutația virală, care este o încrucișare între cele mai cunoscute două tulpini ale Omicron, BA.1 (tulpina originală) și BA.2 (tulpina mai infecțioasă)

Noua variantă COVID XE a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie pe 19 ianuarie 2022, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, iar până în luna aprilie, au fost confirmate 600 de cazuri.
Din primele analize reiese că XE înregistrează o creștere a ratei de infectare cu peste 10% față de varianata Omicron BA.2.

Advertisements

Simptomele COVID XE includ secreții nazale abundente, strănut și dureri în gât, față de tuse, febră și pierderea mirosului sau a gustului. Deși este similară cu Omicron, cei mai mulți dintre pacienții testați pozitiv până acum o confundă cu o răceală ușoară, potrivit independent.co.uk.

În ultimele săptămâni, cazurile de gripă și viroze respiratorii au devenit mai frecvente, crescând cu aproximativ 70% față de prima parte a anului. În acest context, medicii au explicat cum putem să facem să deosebim gripa de viroză și mai ales de COVID-19.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la gripă și la COVID-19, iar odată cu ridicarea restricțiilor este și momentul în care apar virozele respiratorii. Cadrele medicale spun că gripa este cea mai gravă formă de viroză respiratorie, iar unul dintre aspectele specifice este faptul că debutează brusc.

Gripa, cea mai gravă formă de viroză respiratorie, este o boală imunosupresoare, acest lucru însemnând că scade imunitatea organismului.Prezintă un debut brusc, în câteva ore, cu febră înaltă, cefalee, adică durere de cap, durere la nivelul globilor oculari, mialgii, dureri la nivelul mușchilor, astenie marcată. În cazuri rare, curge nasul sau este prezentă tusea. Trebuie precizat că există posibilitatea ca anumiţi pacienţi, şi mai ales cei nevaccinaţi, să dezvolte simptome mult mai severe decât persoanele infectate cu noua tulpină Covid-19, Omicron. Gripa are o simptomatologie destul de severă. Tipul de gripă identificat în acest sezon la pacienţi este de tip A

a transmis medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, pentru Adevărul.
Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *