Video/Foto – A treia noapte de manifestatii cu violente in urma unor mitinguri anti-islamice in Suedia

În Suedia a avut loc o a treia noapte de revolte în urma protestelor împotriva unui partid politic care a ars o copie a Coranului.4 min


Advertisements

Mişcarea anti-imigraţie şi anti-islam „Linia dură” (Stram Kurs), condusă de Rasmus Paludan cu dublă cetățenie, daneză și suedeză, organizează în prezent un turneu în Suedia, în cursul căruia își propune să ardă în public exemplare ale Coranului, cartea sfântă a musulmanilor, iar acțiunile sale au generat deja a treia noapte consecutivă de violențe între poliție și contramanifestanți.

Oraşul Malmö din sudul Suediei a fost, în noaptea de sâmbătă spre duminică, scena unor episoade violente, ca urmare a adunărilor care au denunţat intenţia unui grup mic de extremă dreapta de a arde un Coran, a anunţat, astăzi, poliţia, notează AFP, conform News.ro.

Au fost incendii în diverse locuri în timpul nopţii la Malmö, au indicat forţele de ordine într-un comunicat. Au fost incendiate pubele, un autobuz şi o maşină, a precizat poliţia suedeză. Au fost făcute mai multe plângeri pentru vandalism.

Incidentele au izbucnit la o adunare a mişcării anti-imigraţie şi anti-IslamLinia dură”, condusă de danezo-suedezul Rasmus Paludan, care organizează în prezent un turneu prin Suedia în timpul căruia au avut loc mai multe confruntări între poliţie şi contra-manifestanţi în mai multe oraşe.

c2g9YzY3MzhhZGFhZDkzMzgwOTU1YWVlZDI2MWJiZDllYjc

O serie de alte ciocniri între poliție și contramanifestanți au lovit Suedia în ultimele zile.

Cel puțin 16 ofițeri de poliție ar fi fost răniți și mai multe vehicule de poliție au fost distruse în tulburările care au urmat mitingurilor grupului politic, inclusiv în suburbiile din Stockholm și în orașele Linköping și Norrköping.

Șeful poliției naționale suedeze, Anders Thornberg, a declarat că demonstranții au dat dovadă de indiferență față de viețile ofițerilor de poliție, adăugând:

Am mai văzut revolte violente înainte. Dar aceasta este altceva.

Indignarea față de acțiunile grupului condus de Rasmus Paludan- care a inclus joi arderea unui exemplar al cărții sfinte a musulmanilor și plănuiește să facă acest lucru din nou la alte mitinguri s-a răspândit și dincolo de granițele Suediei.

Premierul suedez: Nu vom accepta violența. Însuşi scopul lui Paludan este de a incita oamenii unii împotriva altora

La rândul său, șefa guvernului suedez, Magdalena Andersson, a condamnat aceste violenţe şi atacurile asupra poliţiei și a avertizat că exact în felul acesta i se face jocul extremistului Paludan.

În Suedia, oamenii au voie să-şi exprime opiniile, fie că sunt de bun sau prost gust, este o parte a democraţiei noastre. Indiferent ce crezi, nu trebuie să recurgi niciodată la violenţă. Nu o vom accepta niciodată”, a declarat Magdalena Andersson pentru agenţia de presă TT. „Acesta este exact genul de reacţie violentă pe care el (Rasmus Paludan – n.r.) vrea să o vadă. Însuşi scopul lui este de a incita oamenii unii împotriva altora, a adăugat ea.

Ministerul irakian de Externe l-a convocat duminică pe însărcinatul cu afaceri suedez la Bagdad și l-a avertizat că această chestiune ar putea avea „repercusiuni grave” asupra relațiilor dintre Suedia și comunitățile musulmane în general.

Advertisements
video
play-rounded-fill
video
play-rounded-fill
video
play-rounded-fill

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
1
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
1
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hide picture