Ai masina second-hand? Peste 60% din ele au probleme!

1 min


Advertisements

Aproximativ 60% din masinile second hand inmatriculate in Romania au cauzat daune de zeci de milioane de euro, in multe cazuri kilometrajul fiind dat inapoi pentru ca masinile sa poata fi vandute mai usor.
Comisia Europeana a decis sa permita o inspectie tehnica suplimentara, atunci cand masina isi schimba proprietarul, insa decizia este la latitudinea statelor membre.

Conform unei directive care va intra in vigoare din 2018, statele membre pot decide efectuarea unei inspectii tehnice la fiecare schimbare a proprietarului sau cand kilometrajul este foarte mare.

Advertisements

In Romania este inca preferata cumpararea de masini second hand, in special modele din clasele superioare. Aproximativ 60% masinile second hand inmatriculate in tara au fost gasite cu kilometrajul dat inapoi.
Pentru a creste siguranta rutiera si a evita inselarea cumparatorilor, din 2018 va intra in vigoare unei ITP pentru autovehiculele de peste 3.5 tone . Totodata, noua directiva lasa libertatea statelor membre de a introduce o inspectie a masinii atunci cand isi schimba proprietarul sau rulajul depaseste 160.000 km, indiferent de data ultimului control tehnic.

„Pentru siguranța rutieră și pentru impactul său asupra societății, este important ca vehiculele utilizate pe drumuri să fie într-o stare adecvată din punct de vedere tehnic. În consecință, statele membre nu ar trebui să fie împiedicate să permită inspecții tehnice suplimentare, pe bază voluntară”, afirmă oficialii CE.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *