Câţi bani primesc de la stat cei care găzduiesc refugiaţi din Ucraina. Suma alocată de Guvern pentru hrana zilnică a unui om

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat câţi bani primesc de la stat cei care găzduiesc refugiaţi din Ucraina. 3 min


Advertisements

Guvernul a aprobat vineri ajutorul pe care-l va acorda românilor care găzduiesc refugiaţi, pe fondul războiului din Ucraina. Suma va acoperi o parte din cheltuielile cu hrana cetăţenilor ucraineni care au ajuns în ţara noastră.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat câţi bani primesc de la stat cei care găzduiesc refugiaţi din Ucraina.

„Se stabileşte mecanismul prin care persoanele fizice… beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este 20 de lei pe zi”, a anunţat, vineri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, conform Mediafax.

Ajutorul este dimensionat pentru aproximativ 15.000 de persoane pentru o perioadă de 60 de zile, a mai afirmat reprezentantul Guvernului.

Peste 2,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina, dintre care 116.000 sunt cetăţeni ai unor terţe ţări, de la lansarea invaziei ruse la 24 februarie, au anunţat vineri Naţiunile Unite.

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.623 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Advertisements

„Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală. Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației”, a anunţat Ministerul de Interne.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 71,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, n ultimele 24 de ore, 70.974 de persoane, dintre care 21.003 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 93.417 de persoane, dintre care 23.653 de cetățeni ucraineni, au părăsit teritoriul României.

Totodată, 20.502 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 25.641 pe sensul de ieșire.

319.969 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la declanşarea invaziei rusești asupra țării lor şi până marţi, la ora 24,00, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *