Cine este Aurel Niamțu, artistul de 72 de ani de la Românii au Talent care a primit Golden Buzz de la Andra în ediția 12 – 2022

Concurentul de 72 de ani a reușit să impresioneze cu vocea și prezența scenică, să emoționeze până lacrimi și să ridice publicul în picioare. 6 min


Advertisements

Aurel Niamțu a reușit să ridice jurații și publicul în picioare. Celebrul cântăreț a fost pe scenă cu mari nume din muzica ușoară românească precum: Angela Similea, Corina Chiriac sau Aurelian Andreescu. Bărbatul are 72 de ani și a venit pe marea scenă a talentelor să demonstreze tuturor că vârsta este doar un număr. 

Artiștii la vremea aceea erau chiar foarte respectați. Pot să spun cu mândrie că mi-am dedicat toată viața scenei”, a spus solistul.

Cine e Aurel Niamtu, artistul care a luar Golden Buzz

”Mă numesc Aurel Niamțu, am 72 de ani și sunt din Iași. Sunt artist liber profesionist, solist vocal de muzică ușoară. În 2019 am sărbătorit 50 de ani de carieră și 70 de ani de viață. 

Înainte de cânta am fost ospătar, dar am hotărât că rolul meu e spre muzică. Am început imprimări la Radio Iași. Am avut norocul de a cânta cu cei mai mari artiști ai țării: Corina Chiriac, Marina Voica, Angela Similea, Dan Spătaru și cu cel mai bun prieten al meu, Aurelian Andreescu. Artiștii la vremea aceea erau respectați. Pot să spun cu mândrie că mi-am dedicat toată viața scenei”

Aurel Neamțu (72 de ani) vine din Iași și este solist vocal de muzică ușoară. În 2019 a sărbătorit 50 de ani de carieră. Înainte de a cânta a lucrat ca ospătar. Și-a dat seama în scurt timp că adevărata sa chemare este muzica. A debutat cu imprimări la Radio Iași, apoi cu piesa „Toate verile” a lui Marcel Dragomir a câștigat un concurs muzical.

Pasiunea pentru muzică s-a tot dezvoltat, iar Aurel a cântat alături de cei mai mari artiști ai țării – Corina Chiriac, Marina Voica, Angela Similea, Dan Spătaru, Aurelian Andreescu. Și-a dedicat toata viața scenei. I-a plăcut să apară pe scenă, îmbrăcat frumos și să dea tot ce are mai bun pentru public deoarece el este cel care te respectă, iar aplauzele sunt hrana sufletului.

După spectacolele pe care le susținea alături de cântăreții vremurilor trecute a ajuns să cânte din când în când la unele nunți sau la localuri mici.

Advertisements

El are resurse financiare modeste, nu are pensie și se descurcă doar din banii pe care îi face la diverse evenimente. Amintim că acesta a participat la emisiunea ,Vocea României’ când abia împlinise 64 de ani.

Aurel Niamțu a venit la Românii au talent ca să arate că pasiunea pentru muzică nu ține cont de vârstă.

Concurentul a cântat cu emoție piesa „Totuși te iubesc”, interpretare care i-a asigurat locul în semifinala emisiunii.

Reacțiile juraților Românii au talent 2022 după momentul lui Aurel Niamtu

Dragoș Bucur:

„Mi-a plăcut atât de mult, mi se pare că sunteți un exemplu perfect de ceea ce înseamnă profesionalism, mi se pare că vă stăpâniți vocea perfect, mi se pare că știți exact ce faceți pe scenă, știți să vă lăsați sufletul să se ducă în voce atunci când trebuie, cât trebuie. Experiența pe care o aveți. și vocea, și talentul au format un spectacol care pe mine m-a bucurat din tot sufletul și cred că aș fi stat două ore să vă ascult cântând. Vă mulțumesc!”

Andi Moisescu:

„Am asistat la o lecție de interpretare și prezență scenică în același timp. De la felul în care ați venit pregătit pe scenă, cum sunteți îmbrăcat, impecabil, îngrijit, nu e niciun detaliu lăsat la voia întâmplării, până la felul în care ați interpretat melodia. Ca să nu mai vorbesc de timbrul excepțional pe care-l aveți și de anumite pasaje care m-au făcut să-mi aduc aminte de vocea bunului dvs. prieten Aurelian Andreescu. Trebuie să vă spun că toate astea au făcut din momentul dvs. unul absolut unic în istoria emisiunii și e un moment de-a dreptul magic”.

Andra:

„Sunt mândră și onorată că am avut șansa să ofer acest buton auriu unei voci care… Trebuie să recunoaștem, până acum n-am auzit de Aurel Niamțu. Dacă stai să te gândești, e trist. Dacă stai bine să te gândești, cântă de-o viață și foarte mulți am aflat despre el în seara asta. Cumva, faptul că omul ăsta nu a fost cunoscut până acum, e un pic ciudat la talentul și la valoarea lui. Ăsta a fost felul în care am putut să-mi exprim aprecierea și respectul față de muzica românească care încă trebuie să dăinuie”.

Bobonete:

”Domnule Aurel, pe mine m-ați întors în timp și într-o perioadă extraordinară și vreau să vă spun că vă mulțumesc din toată inima. Sunt un mare admirator al muzicii ușoare românești. Vocea dvs sună atât de părintește pentru mine în ureche și m-ați emoționat foarte tare”

 

video
play-rounded-fill
Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hide picture