Congres extraordinar PNL: Nicolae Ciucă a fost ales președintele partidului

Nicolae Ciucă a fost desemnat duminică președinte al PNL în cadrul unui Congres extraordinar, cu 1.060 voturi din cele 1.120 exprimate de delegați.4 min


Advertisements

Nicolae Ciucă a fost desemnat duminică președinte al PNL în cadrul unui Congres extraordinar, cu 1.060 voturi din cele 1.120 exprimate de delegați.

Generalul (r) Nicolae Ciucă, premier al României din 25 noiembrie, a devenit duminică președinte al PNL după un Congres extraordinar la care a fost singurul candidat. Fostul președinte PNL, ales în septembrie, Florin Cîțu, a demisionat sâmbăta trecută, la cererea liderilor partidului.

„Să nu uităm niciodată că în centrul Programului de guvernare, în centrul moțiunii de astăzi, este cetățeanul român”, a spus el.

051f0000 0aff 0242 39c0
Imagine de la Congresul PNL de duminică, 10 aprilie 2022. Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, candidat unic. (poza de George Călin)

Declaratie Nicolae Ciucă

Nu este un privilegiu să ocupi această funcție, este o onoare şi o mare responsabilitate pentru ceea ce ne-am asumat să facem. Dincolo de ceea ce s-a spus pentru susținerea moțiunii, în acest moment vreau să precizez că mă bazez foarte mult pe ceea ce înseamnă coeziunea membrilor PNL, pe ceea ce înseamnă spiritul şi valorile despre care am făcut vorbire. Dar cel mai mult mă bazez pe oamenii din PNL care vor fi alături de noi pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele asumate. Principalul obiectiv asumat este acela de a reda unitatea partidului de a asigura stabilitate lui şi de a face tot ceea ce ne stă în putină să putem să dezvoltăm România. Să facem o Românie puternică, așa cum ne dorim noi toți”, a declarat proaspătul președinte PNL.

Lider al unui nou partid acum, „Forţa Dreptei”, Ludovic Orban spunea că nu înțelege de ce e organizat congresul de duminică.

Declaratie Ludovic Orban – „Forţa Dreptei”

Advertisements
Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial. Iohannis trebuia să dea decret, prin care să îl pună preşedintele PNL pentru următorii trei ani pe Ciucă. (…) Ciucă nu are nicio treabă cu liberalismul. Nu poţi să pui ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal un om care a trăit toată viaţa lui în logica ‘să trăiţi’, a executat ordinele superiorului şi le-a dat ordine celor inferiori în ierarhie”, a declarat Orban sâmbătă, potrivit Agerpres.
congres pnl 10 apr 2022 193679
Nicolae Ciuca si Rares Bogdan (poza de George Călin)

În discursul susținut duminică în fața delegaților PNL, înainte de exprimarea votului, Nicolae Ciucă a invocat valorile liberale, care unesc, spune el, membrii formațiunii: „libertatea individuală; garantarea proprietății private; solidaritatea societății și grija față de semeni; antreprenoriatul care produce bunăstare dar, mai ales, valorile noastre tradiționale – familia, școala, biserica și armata Țării, care ne dau identitatea națională și respectul față de tradiții și înaintași”.

Flutur a fost unul dintre susținătorii moțiunii depuse de Nicolae Ciucă și președinte interimar al PNL după demisia din 2 aprilie a lui Florin Cîțu.

Prim-vicepreședinte Lucian Bode a declarat că Congresul de duminică a reprezentat „puterea Partidului Național de a se reseta la nivel politic în numai 10 zile, în perspectiva anului 2024, anul marilor confruntări politice și electorale”.

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
1
Angry
Fail Fail
1
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
0
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *