Nicolae Ciucă a fost desemnat duminică președinte al PNL în cadrul unui Congres extraordinar, cu 1.060 voturi din cele 1.120 exprimate de delegați.
Generalul (r) Nicolae Ciucă, premier al României din 25 noiembrie, a devenit duminică președinte al PNL după un Congres extraordinar la care a fost singurul candidat. Fostul președinte PNL, ales în septembrie, Florin Cîțu, a demisionat sâmbăta trecută, la cererea liderilor partidului.
„Să nu uităm niciodată că în centrul Programului de guvernare, în centrul moțiunii de astăzi, este cetățeanul român”, a spus el.
Declaratie Nicolae Ciucă
Nu este un privilegiu să ocupi această funcție, este o onoare şi o mare responsabilitate pentru ceea ce ne-am asumat să facem. Dincolo de ceea ce s-a spus pentru susținerea moțiunii, în acest moment vreau să precizez că mă bazez foarte mult pe ceea ce înseamnă coeziunea membrilor PNL, pe ceea ce înseamnă spiritul şi valorile despre care am făcut vorbire. Dar cel mai mult mă bazez pe oamenii din PNL care vor fi alături de noi pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele asumate. Principalul obiectiv asumat este acela de a reda unitatea partidului de a asigura stabilitate lui şi de a face tot ceea ce ne stă în putină să putem să dezvoltăm România. Să facem o Românie puternică, așa cum ne dorim noi toți”, a declarat proaspătul președinte PNL.
Lider al unui nou partid acum, „Forţa Dreptei”, Ludovic Orban spunea că nu înțelege de ce e organizat congresul de duminică.
Declaratie Ludovic Orban – „Forţa Dreptei”
Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial. Iohannis trebuia să dea decret, prin care să îl pună preşedintele PNL pentru următorii trei ani pe Ciucă. (…) Ciucă nu are nicio treabă cu liberalismul. Nu poţi să pui ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal un om care a trăit toată viaţa lui în logica ‘să trăiţi’, a executat ordinele superiorului şi le-a dat ordine celor inferiori în ierarhie”, a declarat Orban sâmbătă, potrivit Agerpres.
În discursul susținut duminică în fața delegaților PNL, înainte de exprimarea votului, Nicolae Ciucă a invocat valorile liberale, care unesc, spune el, membrii formațiunii: „libertatea individuală; garantarea proprietății private; solidaritatea societății și grija față de semeni; antreprenoriatul care produce bunăstare dar, mai ales, valorile noastre tradiționale – familia, școala, biserica și armata Țării, care ne dau identitatea națională și respectul față de tradiții și înaintași”.
Flutur a fost unul dintre susținătorii moțiunii depuse de Nicolae Ciucă și președinte interimar al PNL după demisia din 2 aprilie a lui Florin Cîțu.
Prim-vicepreședinte Lucian Bode a declarat că Congresul de duminică a reprezentat „puterea Partidului Național de a se reseta la nivel politic în numai 10 zile, în perspectiva anului 2024, anul marilor confruntări politice și electorale”.
0 comentarii