Credite garantate de stat pentru nunți și botezuri. ”Tinerii trebuie ajutaţi să-şi întemeieze o familie”

Programul ”Family Start”. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de un credit fără dobândă, pentru nuntă, cu bani de la Guvernul României!4 min


Advertisements

Guvernul va oferi credite tinerilor care vor face nuntă, botez, pentru a plăti creșa sau grădinița copilului sau pentru a-și cumpăra o nouă mașină. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, este vorba despre un program care va fi adoptat în viitorul apropiat.

Tinerii aflați la început de drum vor putea lua credite de maxim 75.000 de lei garantate de stat pentru organizarea nunții sau a botezului, ori pentru cheltuielile de educație ale copilului sau o mașină încăpătoare de familie.

Guvernul va da bani pentru nunți și botezuri

Este vorba despre programul „Family Start”, care urmează să fie adoptat, dar și programul „Sprijin pentru România”, care va pune la dispoziție sume de bani pentru plata procedurilor de fertilizare în vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

Guvernul va lansa în curând programul Family Start, prin care tinerele familii pot lua credite garantate de stat pentru a face nunta sau botezul ori pentru educația copilului sau o mașină de familie, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

”Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în şedinţă de Guvern”.

Nicolae Ciucă
Advertisements

Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, valoarea maximă a creditului garantat de stat pentru nuntă sau botez va fi de 75.000 de lei.
De asemenea, credite de 15.000 de euro vor fi disponibile pentru tinere familii sau pentru tineri care nu constituie neapărat o familie. Potrivit Gabrielei Firea, aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, grădiniței, creșei sau pentru evenimente personale, precum nunți sau botezuri.

Conform documentul propus de guvern, creditul este garantat 80% de stat, banii fiind destinaţi persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani care îşi întemeiază o familie şi au venituri nete de până la 7.500 de lei pe lună.

„Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului.
Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme”.

Gabriela Firea

”Tinerii trebuie ajutaţi să-şi întemeieze o familie. Acesta va fi scopul ajutorului prin programul Family Start. Le vom da posibilitatea tinerilor să obţină mai uşor un credit pentru a-şi organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educaţia copiilor sau pentru a cumpăra maşini de familie, cu 7 locuri. Creditul maxim garantat de stat va fi de 75.000 de lei”.

Gabriela Firea

Guvernul va lansa și Programul Student Invest

De asemenea, Guvernul va lansa și Programul Student Invest, care va veni în sprijinul tinerilor înscrişi la facultate în România.

Vor putea accesa credite prin care să-şi cumpere cărţi, să-şi achite taxe de studii sau să-şi plătească o chirie pe perioada studiilor. 50.000 de lei este valoarea creditului care poate fi obţinut de un tânăr student.

Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *