Incendiu la Prosper Plaza – VIDEO. S-a emis RO-Alert, un bloc ar urma să fie evacuat

Un incendiu a izbucnit, marți, la acoperișul magazinului Prosper, din Calea 13 Septembrie din București. 2 min


Advertisements

Un incendiu a izbucnit, marți, la acoperișul magazinului Prosper, din Calea 13 Septembrie din București. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale de stingere la incendiul de la Prosper, locuitorii din apropiere fiind avertizați prin mesaj Ro-alert să țină geamurile închise și, pe cât posibil, să evite zona. 

Prima alarmă s-a dat la ora 16 şi 48 de minute. Din centrul comercial s-a auzit mai întâi o explozie, iar apoi a început să iasă fum din zona acoperişului. În doar câteva minute, clădirea era cuprinsă de flăcări. Toţi clienţii şi angajaţii au fost evacuaţi.

Orlando Șchiopu, pompier ISUB-IF: 

Pe timpul incendiului, din cauza elementelor combustibile şi a scânteilor degajate a luat un alt incendiu la un alt bloc la 3 blocuri distanţă, l-am stins şi pe acela. În momentul de faţă avem totul sub control. S-au autoevacuat 200 de persoane din centrul comercial şi noi am evacuat în jur de 40-50 de persoane”.

Prosper incendiu

Advertisements

33 de maşini de pompieri, 2 autospeciale de descarcerare şi 8 ambulanţe au fost trimise la locul incendiului. Situaţia a fost atât de gravă încât, jumătate de oră mai târziu, oamenii din zonă au primit mesaje RO-Alert. Alarma s-a auzit şi la Cotroceni.

Oamenii s-au strâns în zonă ca la spectacol, în ciuda mesajelor Ro-Alert

Chiar dacă oamenilor li s-a spus să părăsească zona, zeci de persoane s-au adunat în faţa centrului comercial cuprins de flăcări, ca la spectacol.

Cum în zonă s-a construit haotic, pompierii s-au chinuit să ajungă în laterala magazinului, blocaţi de un bloc ridicat ilegal.

După ce pompierii vor reuşi să stingă incendiul, va fi declanşată o anchetă care să stabilească de la ce a pornit vâlvătaia.

video
play-rounded-fill
Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hide picture