Incidentul bizar din Hunedoara, elucidat. Cum a ajuns un bolovan de 50 de kilograme peste casa unei familii

Piatra de aproape 50 de kilograme a provocat pagube mari, şi numai printr-o mare șansă, nimeni nu a fost rănit. 3 min


Advertisements

Bolovanul de 50 de kilograme care a distrus acoperișul unei familii din municipiul Hunedoara, marți, este de fapt o bucată de zgură care a zburat în aer în urma unei detonări controlate, relatează publicația Alba24. O altă piatră a aterizat, tot marți, în curtea unui alt hunedorean.

Autoritățile din Hunedoara au stabilit că cele două roci ajunse în gospodăriile din Hunedoara sunt, de fapt, reziduuri metalurgice detonate pe fosta platformă industrială din Hunedoara, aflată la un kilometru distanță de locul în care au zburat acestea.

„Cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăți de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăți de zgură, activitate desfășurată la aproximativ 1 km de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăţi comerciale, desfășoară activități de excavare și colectare a deșeurilor metalice”, a transmis, miercuri, IPJ Hunedoara.

6225073562250735

Un bolovan a căzut, marţi, peste o casă din municipiul Hunedoara şi a ajuns până într-un dormitor al imobilului, trecând direct prin tavan. În casă se aflau o femeie cu cei doi copii minori, care însă erau la parter când a avut loc impactul. Tot marți, un alt hunedorean a sunat la 112 după ce a găsit un bolovan asemănător în curtea casei sale.

Camera fetiței a fost devastată

Advertisements

Alina Todoruț, proprietara casei:

Am auzit o bubuitură, am ieşit cu copiii pentru că m-am speriat foarte tare, pietroiul avea vreo 40-50 kilograme, era mare, nici nu ştiu de unde e. Am sunat la 112 și le-am zis că a căzut ceva din cer, pentru că nu știam ce este. Inițial nici nu m-au crezut.”

Camera fetiței a fost devastată. Bucăți din acoperișul distrus și din tavan sunt împrăștiate peste tot. Iar bolovanul a căzut chiar peste biroul copilei.

Anișoara Partenie, bunica copiilor: 

„M-a sunat fata mea plângând, nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Plângea și spunea că e casa distrusă și a ieșit afară cu copiii, mi-a zis că a căzut un bolovan pe casa ei. Nu știa ce s-a întâmplat.”

Roxana Mateuț, purtător de cuvând ISU Hunedoara

„Piatra a căzut prin acoperiș în cameră, de acolo a ricoşat din plafon. Colegii au ridicat piatra pentru a o analiza.”

Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
1
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
1
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
0
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *