Mesajul Guvernului pentru românii care-și fac stocuri de alimente! Ce părere are ANPC

Imaginile cu baxuri întregi de ulei cumpărate de români în ultimele zile i-au făcut pe oficialii de la Guvern să reacționeze.3 min


Advertisements

Imaginile cu baxuri întregi de ulei cumpărate de români în ultimele zile i-au făcut pe oficialii de la Guvern să reacționeze pentru a liniști populația îngrijorată că nu va mai găsi pe rafturile magazinelor, alimentele necesare traiului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: România are suficiente stocuri de alimente

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat sâmbătă, 12 martie 2022, că țara noastră are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Anunțul său a apărut ca urmare a imaginilor devenite virale pe rețelele sociale, cu români care-și fac stocuri de ulei.

Se golesc rafturile de ulei din magazine. La fel ca în pandemie, când mulți dintre români și-au făcut stocuri de făină și hârtie igienică, acum atenția lor s-a îndreptat spre ulei. Haosul a început după ce la nivel european s-a dat un avertisment că războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea afecta producția de ulei, din lipsa materiei prime în condițiile în care până la 40% din cantitatea de floarea soarelui este importată din Ucraina.

Oamenii au luat cu asalt magazinele pentru a cumpăra baxuri de ulei, nu doar în România, ci și în țări precum Spania, Italia sau Germania.

Advertisements

ANPC le recomandă românilor să nu se lase manipulați

ANPC le-a transmis românilor că realizarea de stocuri de alimente nu este justificată și le-a spus, de asemenea, să nu se lase manipulați. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a precizat că simpla mutare a unor cantități mari de alimente de pe raftul magazinelor în balcon sau cămară, realizează, în mod nejustificat, premisele risipei alimentare care se va crea, astfel, în următoarea perioadă.

Am întâlnit asemenea situații, chiar la începutul pandemiei, consumatorii români convingându-se atunci că astfel de stocări de cumpărături sunt inutile, neexistând posibilitatea diminuării stocurilor sau a creșterii accelerate a prețurilor, în perioada următoare, a transmis Horia Constantinescu.

După haosul din benzinării, unde unii șoferi au stat și două ore la coadă ca să ajungă să alimenteze, de teamă că prețurile vor exploda peste noapte, acum românii se tem că vor rămâne fără alimente.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
1
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
1
WTF
Like Like
0
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *