Persoanele care doresc să se relaxeze pe plajă, la Vadu și Corbu, trebuie să știe că au de respectat reguli noi. Astfel că, turiștii care aleg să meargă cu rulote și corturi la Marea Neagră, pe plajele respective, pot fi amplasate doar în spațiile destinate acestora, nu mai aproape de 150 de metri de malul mării. De asemenea, pe plajă este interzisă instalarea beach-barurilor și nici skijetul nu poate fi lăsat.
Turiștii care vor să se retragă la plaja sălbatică de la Vadu trebuie să știe că există o singură zona care este destinată campării, la 150 de metri de malul mării și la 300 de metri de cherhanaua pescărească. Suprafața perimetrului nu a fost încă stabilită, însă va fi încăpătoare pentru fluxul de turiști, chiar și în vârful sezonului estival, arată stirileprotv.ro.
De asemenea, pentru cei care optează pentru plaja de la Corbu, camparea se va face pe faleza înaltă, două parcele fiind destinate corturilor și rulotelor. A treia parcelă este destinată parcării.
Ce au transmis autoritățile
Prin noul regulament impus de autorități se dorește protejarea ariei naturale, dar și să îi lase pe turiști să se bucure de peisajul sălbatic, în timp ce se relaxează.
„Camparea este posibilă doar în zonele dedicate acestei activități. Zonele sunt extrem de puține. De-a lungul timpului, ARBDD și-a propus delimitarea unor zone de acest tip în mai multe locații, ceea ce ar fi venit în întâmpinarea turiștilor”, transmite Viorica Basca, director executiv al Direcției Management Ecologic al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
Totodată, pe plajă sunt permise doar șezlongurile turiștilor și umbrelele. Evenimentele off-road, aprinderea focului și echipamentele care poluează sonor sunt strict interzise.
Vor fi instalate puncte de prim ajutor. Agenții economici care doresc să ofere turiștilor spre vânzare băuturi sau alimente o vor putea face la minimum 150 de metri de malul mării.
„Singurele activități care ar fi OK acolo ar fi plimbările pedestre și cel mult ecvestre, adică pe cal sau, hai să spunem, cu bicicletele pe niște rute foarte bine delimitate. Nu putem să călcăm peste tot, pentru că distrugem”, a transmis biologul Răzvan Popescu Mirceni, conform sursei citate.
0 comentarii