Prognoza meteo ANM,  pentru luna Iunie 2022. Cum va fi vremea în perioada 6 iunie – 4 iulie 2022

Află cum va fi vremea în țara noastră, în perioada 6 iunie - 4 iulie 2022!3 min


Advertisements

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru luna iunie a acestui an. Iată cum va fi vremea în țară și ce temperaturi sunt așteptate, în următoarele 4 săptămâni!

Cum va fi vremea în România în luna iunie 2022

Meteorologii au anunțat că temperaturile vor urca în termometre, iar ploile vor fi deficitare în următoarea perioadă.
Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:

Prognoza meteo ANM, săptămâna 6-13 iunie 2022

În săptămâna 6-13 iunie 2022, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în mare parte dintre regiunile țării, în special în cele extracarpatice.
În ceea ce priveste precipitațiile, regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în mai toate regiunile țării.

Prognoza meteo ANM, săptămâna 13-20 iunie 2022

În săptămâna 13-20 iunie 2022, mediile temperaturilor se vor situa peste cele normale acestei săptămâni, în întreaga țară. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor avea o tendință de scădere în majoritatea regiunilor țării, în special în zona Carpaților Occidentali.

Prognoza meteo ANM, săptămâna 20-27 iunie 2022

Advertisements

În săptămâna 20-27 iunie 2022, temperaturile medii vor fi într-o ușoară creștere față de cele normale pentru această perioadă, în special în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Prognoza meteo ANM, săptămâna 27 iunie – 4 iulie 2022

În săptămâna 27 iunie – 4 iulie, mediile temperaturilor se vor situa putin peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile țării, în special în partea de sud.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, în special în jumătatea vestică a țării.

Vara lui 2022 vine cu fenomene meteo extreme

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că în lunile următoare România va avea parte de fenomene meteo extreme. Printre fenomenele cu care se va confrunta țara noastră se numără grindina, ploile torențiale și descărcările electrice.

”Este posibil ca vara lui 2022 să fie tot o vară a extremelor, așa cum se întâmplă cel puțin în ultimii ani, pentru că deja observăm aceste fenomene se întâmplă mai devreme și pe măsură ce înaintăm în sezonul de vară, când în mod tradițional înregistrăm valori frecvente peste 35 de grade Celsius, cu siguranță acestea vor duce și la fenomene de instabilitate mult mai accentuate”.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu
Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *