Prognoza meteo pentru luna Mai 2022. Cum va fi vremea în perioada 9 mai – 6 iunie 2022

Află cum va fi vremea în țara noastră, în perioada 9 mai - 6 iunie 2022!3 min


Advertisements

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri prognoza meteo pentru luna mai a acestui an. Află în continuare cum va fi vremea în țara noastră, în următoarele 4 săptămâni!

Cum va fi vremea în România în luna mai 2022

Meteorologii au anunțat vremea va fi una caldă, cu temperaturi de vară, specifice celor de august. Vor fi valori maxime de peste 25 de grade Clesius, însă precipitațiile își vor face apariția în toată țara, mai ales în regiunile de munte.
Iată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni:

Prognoza meteo săptămâna 9 – 16 mai

Valorile termice vor fi specifice anotimpului de primăvară, astfel că vom avea parte de soare și zile călduroase. Potrivit specialiștilor ANM, temperatura aerului va fi constantă pe tot teritoriul țării, iar maximele se vor încadra între 16 și 26 de grade Celsius.

Cel mai cald va fi în sudul și vestul țării, în jurul datei de 15 mai. Regimul pluviometric va fi unul deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Prognoza meteo săptămâna 16 – 23 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade Celsius.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Advertisements
prognoza meteo luna mai

Prognoza meteo săptămâna 23 – 30 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluvimetric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Prognoza meteo săptămâna 30 mai – 6 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-est a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
0
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *