Prognoza METEO pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea de Paşte şi 1 mai

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru intervalul 18 aprilie – 16 mai 2022. Vezi vremea de Paşte şi 1 mai4 min


Advertisements

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în fiecare regiune din România în intervalul 18 aprilie – 16 mai 2022.

ANM a transmis care va fi prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată de ce vreme vom avea parte în intervalul 18 aprilie – 16 mai 2022.

Evaluările meteorologice pentru următoarele săptămâni au fost făcute de către ECMWF: Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Se estimează media săptămânală a schimbării temperaturii aerului și a volumului de precipitații în raport cu media perioadei 2002-2021.

„Până sâmbătă, mai ales în partea de sud, vest, sud-est a țării, vorbim de o vreme deosebit de caldă și dacă astăzi vom conta pe valori de temperaturi maxime de până la 22-23 de grade Celsius, mâine (vineri, 15 aprilie-n.r.) vorbim deja de temperaturi de 25 de grade Celsius. Aceste valori vor rămâne de interes pentru ziua de sâmbătă pentru partea de sud și sud-est a țării, pentru că în jumătatea nordică deja valorile de temperatură vor fi în scădere. Maximele nu vor depăși 14-15 grade Celsius. Va fi mai rece decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii aprilie”.

paste
Meteo – Vremea în România în Săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022 

TEMPERATURA AERULUI

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

„Până la sfârșitul săptămânii rămânem în același ecart al valorilor de temperatură. Pentru ziua de duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști, vom avea, de asemenea, temperaturi cuprinse între 10 până la 18-19 grade Celsius”, a mai spus  directorul ANM.

Meteo – Vremea în România în Săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022

TEMPERATURA AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Advertisements

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval

Meteo – Vremea în România în Săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022

TEMPERATURA AERULUI

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Meteo – Vremea în România în Săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022

TEMPERATURA AERULUI

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 1 Mai 2022

Volumul de precipitații va fi scăzut în partea sud-estică a țării, iar în rest va fi normal pentru această perioadă.

Temperaturi maxime vor fi încadrate în intervalul 13- 16 grade Celsius în Transilvania. Va fi soare, dar va fi și înnorat, iar în părțile de sud și de vest ale țării, temperaturile nu vor depăși 17-18 grade Celsius. În partea nord-estică, cerul va fi înnorat, iar temperaturile nu vor depăși 16 grade Celsius.

Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *