SUA sar în ajutorul Ucrainei! Suma uriașă de bani pe care americanii o oferă țării conduse de Zelenski

Joe Biden a autorizat un ajutor de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina.1 min


Advertisements

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a semnat un memorandum pentru a oferi Ucrainei până la 600 de milioane de dolari sub formă de “asistenţă militară imediată”, informează Agerpres.

Decizia vine în contextul în care forţele ruse au avansat şi mai mult către capitala ucraineană Kiev în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Potrivit ordinului executiv semnat de Biden, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va furniza “asistenţă militară imediată către Ucraina” de până la 250 de milioane de dolari, iar 350 de milioane de dolari au fost alocaţi pentru “articole şi servicii de apărare ale Departamentului Apărării, şi pentru pregătire militară şi antrenamente”.

Advertisements

Totodată, Casa Albă a solicitat Congresului SUA suma de 6,4 miliarde de dolari pentru a răspunde invaziei ruse în Ucraina, din care 3,5 miliarde sunt destinaţi Departamentului Apărării, a informat presa americană vineri seară, potrivit EFE.

Alte 2,9 miliarde de dolari din acest pachet vor fi destinate asistenţei de securitate, ajutorului umanitar, măsurilor de stabilizare economică şi sprijinului pentru ţările vecine Ucrainei, bani care vor fi distribuiţi prin intermediul Departamentului de Stat şi al Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională a SUA (USAID).

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
1
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *