Un clujean a produs un incendiu uriaş de vegetaţie, după care a încercat să stingă focul cu o bluză

În ciuda avertismentelor din ultima perioada dar și a sancțiunilor aplicate, continuă incendierea vegetației pe dealurile din jurul Clujului. 2 min


Advertisements

A fost panică sâmbată în Florești, judeţul Cluj, acolo unde un bărbat a produs un incendiu de vegetaţie, după care a încercat să-l stingă cu o bluză.

Incidentul a avut loc sâmbată la prânz pe dealul de pe Teilor, din Florești, judeţul Cluj. Alarma a fost dată de o localnică, speriată de fumul gros care se ridica de pe deal.

B3EF3696 D99D 45B5 BD52 DB2430CBD1E4

”Cineva a dat foc la dealul de pe Teilor și se lupta sa stingă flăcările cu o bluză. În 3 min s-a extins foarte tare. Am anunțat Şi pompierii. Tare sper să-l poată opri, pentru ca pornește înspre copaci”, spune localnica pe un grup local de Facebook.

Advertisements

Potrivit martorilor, la faţa locului a ajuns un echipaj de pompieri care a localizat incendiul.

„Focul a fost stins. Am văzut 5-6 pompieri la fața locului, pe lângă omul cu bluza, care 40 minute, cat a durat incidentul nu s-a oprit din bătut flăcări”, au arătat riveranii din Florești, citați de presa locală.

Potrivit pompierilor clujeni, în doar trei zile au fost stinse peste 50 de astfel de incendii.

Pompierii din Cluj au făcut un apel la clujeni să nu mai dea foc vegetației, după ce, în doar trei zile, au fost nevoiți să stingă peste 50 de astfel de incendii. Majoritatea incendiilor de vegetație au drept cauză probabilă utilizarea focului deschis de către persoane care rămân neidentificate. Există reguli pentru arderea miriștilor, vegetației uscate şi resturilor vegetale – numai după obținerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul autorităților publice locale sau persoana desemnată în acest sens.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
1
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
1
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
0
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *