VIDEO – Mai multi oameni s-au adunat sa sustina un preot care abuzeaza sexual minori

4 min


Advertisements

Zeci de credincioşi au venit luni, la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul Cristian Pomohaci. Acesta a fost convocat de superiorii din biserică, după ce o înregistrare audio în care acesta ar fi făcut avansuri sexuale unui tânăr de 17 ani a fost făcută publică.

Manifestare sustinatori preot Cristian Pomohaci Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia

play-rounded-fill

Advertisements

UPDATE: În jurul orei 12.00, preotul Pomohaci a ajuns la sediul Arhiepiscopiei, prin intrarea din spatele complexului eparhial. Acesta i-a salutat pe susţinători, care l-au aplaudat cu putere, unii izbucnind în lacrimi.
Cristian Pomohaci este preot în parohia Moşuni, din judeţul Mureş. Este divorţat, a înfiat patru copii şi este şi un cunoscut interpret de muzică populară.
În timp ce în sediul Arhiepiscopiei se decidea soarta preotului, în curte, credincioşii cântau.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat, pentru Realitatea TV, că părintele Cristian Pomohaci a mai fost sancționat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărțuirii sexuale. Potrivit acestuia, se așteaptă rezultatele unei anchete pe care o va demara o comisie specială întrunită la Alba Iulia, în urma căreia se vor trage concluziile și modul în care Pomohaci va fi sancționat. „Dacă înregistrarea se dovedește a fi autentică, se vor lua măsuri”, a declarat Vasile Bănescu.
„Fiind un foarte cunoscut cântăreț de muzică populară, activitățile paralele nu s-au intersesctat mereu în cel mai fericit mod cu preoția, astfel că acesta pleca neanunțat, dar s-a așteptat permanent o îndreptare a sa”, fapt care l-a adus în vizorul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, fiind sancționat și mustrat din aceste cauze. Una dintre mustrări a constat în recluziunea sa la o mănăstire din epahia respectivă, conform declarației purtătorului de cuvânt.
“Eu sunt tare supărat pe acest preot care îmi produce suferință de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri și, deși a promis că se îndreaptă, nu s-a ținut de cuvânt… Ce a făcut el, mă refer auzind înregistrarea, este un mare păcat, foarte mare păcat. Un preot care face așa ceva se face vinovat de cădere din har și nu mai este vrednic de haina preoțească și să slujeasca la masa Sâantului Altar sau sa invoce Duhul Sfânt. Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie să fie oprit de la săvârsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Răsăritului”, a declarat ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia, potrivit realitatea.net.
Fragmente din înregistrarea audio (sursa – realitatea.net):
Preot: Eu trebuie să zic, nu tu trebuie să zici! Că te iubesc!
Victima abuzului: E bine daca ma iubiţi…
Preot: Uite-te ce speriat e… Gândeşti că e o căprioară… Vai… Aşa esti, da?…
Victima: Nu îs comod cu treburile astea!
Preot: Nici nu vreau să fii, că dacă ai fi, nu erai lângă mine!…
În timp, o să fii obişnuit!
(…)
Victima abuzului: Ce vreţi să vă arăt?
Preot: Ce să îmi arăţi? Pai, ciocanul…
Victima abuzului: Ciocanul? Eu ştiu… când să vi-l arăt? Vi-l arăt într-o zi!
Preot: Când?
„Facem sex, te plătesc pentru sex! Dacă între noi o să fie o relaţie de prietenie, atunci eu ştiu ce am de făcut, deci nu o să trebuiască să îmi ceri tu sau să trebuiască să mă cauţi tu, că ştiu eu ce am de făcut pentru tine!”, ar fi spus preotul, în înregistrarea audio, către un minor de 17 ani, potrivit stirileprotv.ro.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

2

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hide picture