Zile libere Paștele catolic 2022. Vezi câte zile libere vor avea creștinii catolici, care celebrează Învierea Domnului pe 17 aprilie

Zile libere Paștele catolic 2022. Vezi pe ce dată sărbătoresc catolicii Învierea Domnului.2 min


Advertisements

Zile libere Paștele catolic 2022

Credincioșii catolici sărbătoresc Paștele cu o săptămână înaintea creștinilor ortodocși. Astfel, Paștele catolic va avea loc la data pe 17 aprilie 2022, atunci când ortodocșii sărbătoresc Duminica Floriilor.

Creștinii catolici se pot bucura de trei zile libere ca să sărbătorească Paștele catolic, mai exact, vinerea dinaintea Paștelui, dar și prima și a doua zi de Paște.

Astfel, angajații care sărbătoresc Paștele catolic 2022 vor avea liber vineri, 15 aprilie, duminică 17 aprilie, dar și luni, 18 aprilie 2022.

Cum se calculează data Paștelui catolic

Reprezentanții bisericii catolice, dar și cei ai bisericii ortodoxe țin cont de două fenomene naturale atunci când calculează data Paștelui, respectiv echinocțiul de primăvară și luna plină.

Advertisements

Paștele catolic se sărbătorește la o dată diferită de Paștele ortodox fiindcă cele două culte religioase nu folosesc același calendar.

Biserica Catolică se raportează la echinocţiul de primăvară și calculează Paștele după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează Paștele după acelaşi eveniment astronomic, însă ține cont de calendarul iulian (pe stil vechi).

Astfel, catolicii calculează data Paștelui după o formulă de calcul a lunii pline de după echinocțiul de primăvară, în timp ce ortodocșii calculează în funcție de luna plină astronomică, potrivit wikipedia.org.

Sursa: CalendarCatolic.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *