Ziua Pământului 2022

În fiecare an, începând cu 1970, data de 22 aprilie marchează Ziua Pământului, un eveniment sărbătorit la nivel internațional.4 min


Advertisements

Planeta noastră este sărbătorită în fiecare an, la 22 aprilie, atât în cadrul Zilei Planetei Pământ cât şi al Zilei Internaţionale a Mamei-Pământ, declarată sărbătoare oficială de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), în 2009.

Ziua Pământului este celebrată în fiecare an pe 22 aprilie

În fiecare an, începând cu 1970, data de 22 aprilie marchează Ziua Pământului, un eveniment sărbătorit la nivel internațional.

Această zi a fost aleasă pentru a atrage atenția asupra importanței protejării mediului și conservării naturii. Dacă la nivel internațional Ziua Pământului a fost sărbătorită destul de timpuriu, în România aceasta a fost marcată începând cu anul 1990.

Ziua Pământului este recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai mare respectare seculară din lume, marcată de peste un miliard de oameni în fiecare an ca zi de acțiune pentru a schimba comportamentul uman și a crea schimbări de politici globale, naționale și locale. Clar, lupta pentru un mediu curat continuă cu o urgență din ce în ce mai mare, pe măsură ce ravagiile schimbărilor climatice devin din ce în ce mai evidente în fiecare zi.

Evenimente care vor celebra Ziua Pământului 2022

Pentru a marca Ziua Pământului, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană urmează să organizeze o conferință în acest sens, denumită „Earth Day. The Day After Tomorrow”.

„Acesta este momentul să schimbăm totul – climatul de afaceri, climatul politic și modul în care luăm măsuri în privința climei. Acum este timpul pentru curajul de neoprit de a ne păstra și proteja sănătatea, familiile, mijloacele de trai… împreună, trebuie să investim în planeta noastră. Pentru că un viitor verde este un viitor prosper”, spun organizatorii evenimentului.

video
play-rounded-fill

Curiozități despre Ziua Pământului

  • Prima sărbătoare Ziua Pământului din 1970 a atras milioane de studenți care au făcut demonstrații pentru conservarea naturii.
  • Data de 22 aprilie a fost aleasă în principal pentru atragerea studenților, pentru că majoritatea universităților încep vacanța de primăvară în aprilie.
  • Prima Zi a Pământului a avut un succes uriaș. A rezultat în crearea mai multor acte de protejare a naturii. Unele dintre ele au fost: Legea privind aerul curat, Legea speciilor pe cale de dispariție, Legea pentru îmbunătățirea calității apei, Legea pentru controlul substanțelor etc.
  • Ziua Pământului a început în SUA, dar în 1990, evenimentul a devenit global. La eveniment au participat două sute de milioane de oameni din peste 141 de națiuni.
  • Deși este numită în principal „Ziua Pământului”, Organizația Națiunilor Unite a numit evenimentul în 2009 Ziua Internațională a Mamei Pământ.

ziua pamantului

Cum te poți implica?

  • Informează-te constant despre efectele acțiunilor și deciziilor tale asupra mediului și a resurselor pe care le oferă;
  • Evită risipa, refolosește obiectele sau inventează alte utilități pentru ele;
  • Implică-te activ în activitatea ONG-urilor pentru conservarea naturii;
  • Semnalează orice problemă legată de mediu, întrucât implicarea fiecăruia dintre noi poate ajuta la descoperirea mai rapidă a unor situații ce afectează negativ natura;
  • Informează-te constant și învață cât mai multe despre lumea naturală din jur pentru a înțelege mai bine importanța acesteia în viața ta de zi cu zi.
Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like
1
Like

Un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hide picture