Ai grija de unghiile tale! 10 lucruri pe care sa le eviti


Indiferent de rutina de ingrijire a unghiilor tale, putem sa fim de acord ca unghiile frumoase si ingrijite sunt ceva cu care ne mandrim.

Cu toate ca ne folosim mainile si unghiile zi de zi, de cele mai multe ori nu suntem atenti sau pur si simplu ignoram faptul ca le putem afecta.

Vezi mai jos lucrurile pe care trebuie sa le eviti:

1. Sa le rozi

In caz ca nu era deja evident, rosul unghiilor nu este un obicei bun. Pe langa faptul ca sub unghii sunt bacterii care nu ai vrea sa le ai in gura, este rau si pentru unghii.
Daca iti rozi unghiile pentru o perioada lunga de timp, acestea se exfoliaza si apar denivelari care de cele mai multe ori sunt permanente.

2. Tai cuticulele

Este in regula sa impingi cuticulele la baza unghiei, dar nu este ok sa le tai. Pe langa faptul ca odata taiate pot deveni dureroase, scopul lor este de a fi o bariera pentru bacteriile de pe maini. Taierea lor poate duce la infectii si unghii uscate si fragile.

3. Le pilesti in ambele sensuri

Daca iti pilesti unghiile in ambele sensuri, pot sa apara mici fisuri care iti timp afecteaza unghia – aceasta se rupe si/sau se crapa. Pentru a evita aparitia fisurilor, pileste-ti unghiile intr-un singur sens.

4. Iti cojesti oja

Cand iti cojesti oja, iti cojesti si un strat de unghie. Pe langa faptul ca arata urat, in timp unghia se va subtia si va deveni dureroasa.

5. Le folosesti pentru diferite actiuniDe cate ori nu ti-ai rupt unghia in timp ce incercai sa desfaci un ambalaj sau sa soti bateriie din telecomanda? Unghiile tale iti vor multumi daca folosesti o unealta potrivita pentru ceea ce vrei sa faci. šŸ™‚

6. Iti faci unghiile zilnic

Acetona/dizolvantul folosite in exces pot afecta suprafata unghiei – unghia se exfoliaza si se usuca.

7. Tragi de unghiile aplicate

Chiar daca cateodata pare tentant sa tragi de unghiile aplicate, nu o face! Iti poti rupe unghia naturala sau mai rau, o poti trage cu totul. Citeste instructiunile de indepartare a unghiei aplicate si urmeaza pasii cu atentie.

8. Nu iti stergi mainile

Daca ai stat cu mainile in apa pentru mult timp (ai spalat vase sau ai fost la piscina), sterge-te pe maini in cel mai scurt timp. Fungii se dezvolta mult mai repede in medii extra-umede, iar unghiile tale sunt mediul ideal.

9. Agiti oja inainte de aplicare

Stai linistita, majoritatea femeilor agita sticluta cu oja inainte de aplicare. Agitarea sticlutei inainte de aplicare creaza mici bule care fac aplicarea dificila.

10. Mergi la plaja/piscina cu manichiura facuta

Chiar daca este tentant sa iti faci manichiura inaite de vacanta, ar fi bine sa o lasi pe mai tarziu. Unghiile absorb apa, iar stratul de oja devine o bariera si apa nu se poate evapora. Apa in exces slabeste structura unghiei si deterioreaza manichiura.

What's Your Reaction?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Like Like
2
Like
Angry Angry
0
Angry
OMG OMG
0
OMG
Scary Scary
0
Scary
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai grija de unghiile tale! 10 lucruri pe care sa le eviti

Alege un format
Lista Deschisa
Submit your own item and vote up for the best submission
Lista cu Voturi
Upvote or downvote to decide the best list item
Articol
Text formatat cu incorporari si elemente vizuale
Poll (sondaj)
Postare cu sistem de voturi.
Imagine
Imagine sau GIF
Meme
Incarca o imagine pe care sa o transformi intr-un meme.
Joc trivia
O serie de intrebari cu raspunsuri bune sau gresite pentru a determina cunostintele generale.
Video
Incarca un video sau incorporeaza de pe Youtube sau Vimeo