Cu ce se curăță pixul de pe haine

Există nenumărate metode de a scăpa de pixul de pe haine, dar doar câteva funcționează cu adevărat. Află care sunt acestea.5 min


Advertisements

Se poate întâmpla deseori când suntem la birou sau pur și simplu lucrăm de acasă, să ne trezim cu pete de pix „din senin”.
Există nenumărate metode de a scăpa de pixul de pe haine, dar doar câteva funcționează cu adevărat. Află care sunt acestea, din rândurile următoare.

Cu ce se curăță pixul de pe haine

Folosește produse pe bază de alcool

Dacă ai reușit să te pătezi cu un pix obișnuit, fie el negru, albastru sau orice altă culoare, atunci tamponează pata de pix de pe haină cu alcool rafinat sau alcool medicinal. Astfel, datorită alcoolului, pata de pix se va dizolva ușor, ușor.
Este necesar să freci zona până când va dispărea de tot. Apoi tot ce trebuie să faci este să bagi haina la mașina de spălat, exact așa cum o spălai și înainte.

O altă modalitate este reprezentată de fixativul de păr. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi fixativ pe zona unde este pătată haina de pix și să aștepți câteva minute pentru a se usca.
Apoi o poți spăla și freca foarte bine, pentru ca pata să iasă de tot. Poți folosi un detergent special pentru îndepărtarea petelor.

De asemenea, dacă nu ești acasă și ai la îndemână, poți utiliza și un gel antibacterian pentru mâini, pe bază de alcool. În zona în care se regăsește pata de pix, pulverizează din gelul antibacterian, iar cu o altă batistă curată, vei tampona până când va dispărea orice pată de pix.

Se recomandă ca atunci când folosești produse pe bază de alcool exact ca cele enumerate mai sus, să fie nevoie ca dedesubtul zonei în care se află pata, să așezi fie o batistă curată sau fie un șervețel care să aibă materialul moale și să fie absorbant.

Advertisements

Folosește lapte

Dacă pixurile tale au pastă fluidă (pe bază de apă), acestea sunt cel mai ușor de curățat de pe haine. Poți utiliza fie lapte bătut, fie lapte dulce. Înmoaie pata de pix în unul dintre aceste două tipuri de lapte, iar apoi așteaptă timp de jumătate de oră pentru ca materialul să stea în lapte. Apoi cu ajutorul unei periuțe de dinți, freacă ușor zona și clătește imediat cu apă caldă.

Dacă totuși au mai rămas câteva pete de pix și nu a ieșit complet, atunci folosește un detergent pudră cu puțină apă și freacă ușor zona respectivă cu o periuță moale. Acum ar trebui să fi scăpat de tot de pata care părea să nu mai iasă!

Folosește detergent sau amoniac

În cazul petelor de pe haine care s-au făcut cu un pix cu gel, trebuie să știți că acestea se scot cu adevărat greu de pe țesătură. Din cauza faptului că cerneala este puternic pigmentată, aceasta poate să fie curățată doar folosind anumiți detergenți speciali, dacă pata este făcută de ceva vreme. Acești detergenți speciali se achiziționează din comerț. Însă nu trebuie să te bazezi pe faptul că dacă vei utiliza un astfel de detergent pata va ieși, iar haina va fi complet nouă. Ci acest detergent trebuie achiziționat și utilizat cât de repede se poate. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!
În schimb, dacă pata este recentă, trebuie frecată zona respectivă cu detergent și un burete moale. O altă variantă este reprezentată de un amestec de amoniac cu apă caldă, în momentul în care ești acasă. Zona afectată de pix trebuie frecată foarte bine cu o periuță de dinți, apoi spălată cu detergent special pentru pete.

Folosește detergent de vase

Dacă pixul se încăpățânează să mai iasă din haina ta, atunci poți utiliza chiar și detergent de vase. Detergentul se pune fix pe pata de pix, folosind un tampon de bumbac. Apoi poți băga haina în apă, astfel încât să fie total acoperită și las-o acolo pentru a acționa preț de câteva ore. Dacă ai reușit să scoți pata de pix de pe haina, atunci o poți băga la mașina de spălat. În caz contrar, repetă procesul.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *