Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte

Iată cum să cureti corect geamurile pentru curățenia de Paște! Vezi cum se prepare în casă soluția de curățat geamuri!3 min


Advertisements

Cum să cureţi geamurile corect pentru curăţenia de Paşte

Prima dată, ca să începi curățarea gemurilor pentru Paște, trebuie să îndepărtezi jaluzelele, perdelele și plantele sau orice alt obiect de pe pervaz.

Dacă vrei ca geamurile tale să strălucească trebuie să le cureţi într-o zi înnorată, asta pentru că acțiunea directă a razelor soarelui va usca geamurile prea repede, lăsând în urmă pete nedorite.

Până să aplici soluția de curățat geamurile, curăță întâi pervazul si apoi ocupă-te de ferestre.

Îndepărtează excesul de apă cu o racletă, începând cu partea de sus a geamului și coborând, făcând o formă de „S” pentru rezultate optime. Încearcă să ștergi cât se poate de des racleta cu un prosop de bucatarie pentru a evita ca murdăria să ajungă înapoi pe geam.

Utilizează o cârpă umedă și curată și îndepărtează resturile de soluție de curățare și apă de pe geam. Pornind de sus în jos, șterge geamul cu mișcări circulare, până când acesta este curat. Nu uita să ștergi și rama și pervazul, ca să te asiguri că nu mai este nicio urmă, apoi poți să folosești un prosop de bucătărie, pentru a usca suprafața.

Advertisements

De ce obiecte ai nevoie pentru curățarea geamurilor

Pentru curățarea corectă a geamurilor ai nevoie de o găleată cu apă rece, detergent pentru ferestre și puțin oțet, o cârpă curată umedă și un burete, un ștergător de geamuri de calitate şi un prosop de bucătărie sau o cârpă uscată.

Cu ce se curăță mai bine geamurile: cârpă sau prosop de hârtie?

Prima dată, poţi folosi un prosop de hârtie pentru a şterge urmele de grăsime sau amprente. În acest mod eviţi ca murdăria de pe cârpă să se împrăştie pe toată suprafaţa geamului.

Cum se prepară soluția de curățat geamuri făcută în casă

Cea mai eficientă soluție pentru curățarea gemurilor, care se poate prepara în casă este cea pe bază de oţet. Ca să obţineţi soluţia de curăţat geamuri aveţi nevoie de 5 linguri de oţet și de 3 cani cu apă. Toate acestea se amestecă bine şi se pun într-un recipient cu pulverizator.

O altă reţetă eficientă pentru soluţia de curăţat geamuri făcută în casă se face cu: 250 ml apă, zeamă de la o lămâie, 2 linguri bicarbonat de sodiu și 3 linguri oţet de mere. Se amestecă ingredientele şi se pun într-o sticlă cu pulverizator.

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
2
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *