Cum sa ingrijesti corect orhideea

2 min


Advertisements

orhidee

Orhideea este planta preferata a multor femei. Insa, de cele mai multe ori, plantele sunt ingrijite necorespunzator si nu infloresc tot timpul anului.

Iata care sunt trucurile care te ajuta sa ai o orhidee inflorita tot anul:

Daca ati primit o orhidee si nu a inflorit pana acum, exista posibilitatea sa fie prea tanara. O planta matura care este gata de inflorire trebuie sa aiba intre 5 si 8 frunze.

Orhideea nu este bine sa fie mutata din locul in care a fost pusa initial. Pentru ca orhideea reactioneaza la lumina, in cazul in care ii schimbati locul, aceasta trebuie sa fie spre lumina cu aceasi parte cu care a fost si anterior.

Advertisements

Pentru ca orhideea participa activ la procesul de fotosinteza, ea trebuie sa fie plantata intr-un vas de plastic, transparent.

Lumina este printre cei mai importanti factori care influenteaza inflorirea. Pentru a inflori, are nevoie de lumina cel putin 10-12 ore pe zi. In perioada rece este recomandat sa prelungiti lumina cu ajutorul unei lampi speciale.
Puteti inlocui lampa speciala cu orice lampa cu lumina alba, care poate fi plasata cu cativa centimetri deasupra plantelor.

Pentru a impulsiona planta sa infloreasca, se poate creea o diferenta de temperatura intre zi si noape. Este recomandat ca tempeatura aerului pe timpul noptii sa fie cu 5-6 grade mai joasa decat ziua. In perioada rece a anului trebuie sa aerisiti camera cat mai des.

Orhidea trebuie udata doar atunci cand pamantul este complet uscat. Este ideal ca apa sa fie de ploaie, dar se poate folosi si apa de la robinet fiarta si racita. Daca planta este udata cu apa direct de la robinet, este posibil ca clorul din apa sa arda radacinile plantei.

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
1
Scary
Angry Angry
2
Angry
Fail Fail
1
Fail
Lol Lol
7
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
5
OMG
WTF WTF
5
WTF
Like Like
7
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *