Cum sa iti speli parul in mod corect – greseli de evitat

Daca urmezi o rutina din cativa pasi, cu ingredientele potrivite, o sa iti cureti foarte bine parul, dar o sa arate si foarte sanatos.5 min


Advertisements

Poate ca ti se pare banal sa iti speli parul si nu crezi ca ar fi nevoie de un ghid.Ai dreptate, doar ca oamenii care se ocupa de ingrijirea parului spun ca daca urmezi o rutina din cativa pasi, cu ajutorul unor ingrediente care ti se potrivesc, reusesti nu doar sa iti cureti foarte bine parul, dar il si faci sa arate foarte bine, foarte sanatos.

Cum sa iti speli parul in mod corect

Primul pas pe care trebuie sa il faci ca sa te speli corect pe cap este sa itl piepteni parul sau sa il perii inainte de a-l spala.

Uda cat poti de bine parul. Mai ales daca ai parul lung, fii cat se poate de atenta ca el sa fie ud inainte de a aplica samponul. Nu ar strica sa acorzi mai multa atentie apei pe care o folosesti.

Specialistii spun ca apa rece nu prea iti este de ajutor si iti poate afecta si sanatatea, in vreme ce apa foarte calda, spre fierbinte nu face altceva decat sa activeze glandele sebacee si astfel parul sa se ingrase mai usor si mai repede. Ideala este o temperatura de 38 de grade Celsius.

Foloseste un sampon care se potriveste tipului tau de scalp si/sau de par. Daca ai ceva probleme si ti-a fost recomandat un sampon din farmacie foloseste-l pe acela si dozeaza-l asa cum scrie in instructiunile de pe eticheta.

Daca utilizezi un sampon obisnuit, nu adauga mai mult de 5-7 ml si aplica-l la radacina pentru a face spuma. Daca folosesti un sampon profesional acesta actioneaza timp de 3 minute.

Masarea scalpului

Este important sa masezi cu grija scalpul – acesta este un pas important in procesul de curatare a parului. Prin masarea scalpului vei stimula circulatia sangelui ceea ce va duce la cresterea fluxului sanguin in foliculul de par.

Asta inseamna ca elementele utile, vitaminele, acizii grasi si mineralele pe care le contine samponul tau vor patrunde in cantitate mai mare, in profunzime si vor curata mai bine scalpul si parul. In plus, masajul capilar este si extrem de relaxant, mai ales daca mergi la coafor.

Advertisements

Tine cont ca scopul samponului este sa curete scalpul si parul si de aceea, in cele mai multe dintre cazuri, este nevoie sa samponezi de doua ori. Prima samponare are rolul de igienizare, ceea ce implica indepartarea impuritatilor acumulate peste zi sau peste saptamana. Impuritatile se refera la sebum, praf, fixativ sau alte produse utilizate la coafarea parului, transpiratie. Aplicarea unei doze suplimentare de sampon este cea care permite patrunderea ingredientelor care ii fac bine, contribuind in acest fel la sanatatea si o calitatea superioara a firului de par, dar si a scalpului.

Asigura-te ca iti clatesti bine parul. Rezidurile ramase ii vor da un aspect imbacsit si, in plus, pot produce iritatii si prurit local.

te speli pe cap zilnic sampon

Cum sa aplici un balsam sau o masca pentru par

Balsamurile si mastile de par contin o serie de compusi mai grasi care se mentin la nivelul firului de par pana la urmatoarea spalare. Sunt cele care ii dau aspectul moale si stralucitor, de aceea, daca nu ti-a interzis dermatologul tau, ar fi bine sa le aplici pentru ca hranesc si ingrijesc parul.

Fii atenta ca dupa aplicare sa distribui uniform balsamul cu un pieptene sau cu degetele astfel incat acesta sa ajunga pe toata lungimea firului de par.

Balsamul trebuie lasat sa actioneze pana la 5 minute, in vreme ce masca poate sta pe par pana la 20 de minute inainte de a fi clatita cu apa.

Ca si in cazul samponului, recomandarea este sa clatesti cu apa din abundenta pentru ca rezidurile ramase in par nici nu ii fac bine, nici nu il ajuta sa para mai frumos si mai sanatos. Ba din contra. Ideal este sa clatesti parul cu apa cat mai rece, daca o tolerezi, desigur. Daca nu, foloseste o apa mai calduta, nu foarte calda.

In fine, daca ai hidratat parul, poti incheia ritualul de curatare si ingrijire cu putina protectie pe care sa i-o oferi prin simpla aplicare a unui ulei, ser sau spray de par, in functie de tipul de par si de nevoile acestuia. Desigur, nu neglija utilizarea unui spray de protectie daca obisnuiesti sa utilizezi placa sau alte aparate care coafeaza parul prin actiune termica.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

2

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like
2
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *