Cum să scoți petele de calcar de pe robinet. Trucul cu ingrediente naturale

Cum să cureți petele de calcar din baia ta, folosind doar soluții 100% naturale.4 min


Advertisements

Petele de calcar fac robinetele din baie și din bucătărie să arate inestetic. Din cauza apei dure, oricât ai curăța, calcarul reapare a doua zi și trebuie să o iei de la capăt.

Pe piață există numeroase soluții chimice pentru îndepărtarea calcarului de pe chiuvetă și baterie, însă puteți oricând să optați pentru un amestec făcut în casă, ieftin, natural și extrem de eficient. Aveți nevoie doar de patru ingrediente, dar rezultatul va fi incredibil.

Primăvara este anotimpul dedicat curățeniei generale și multe gospodine își rezervă timp în această perioadă pentru a face casa să strălucească, cu atât mai mult cu cât se apropie Paștele. La fiecare curățenie generală, baia și bucătăria necesită cel mai mult timp și cea mai mare atenție, din cauza calcarului (în cazul băii) și a grăsimii (în cazul bucătăriei) care se depun și care sunt greu de îndepărtat.

Cum să scoți petele de calcar de pe robinet

curatenie baie cu otet

În ceea ce privește petele de calcar, soluția pentru a scăpa de ele este ieftină și la îndemână: din doar patru ingrediente, puteți prepara un amestec cu care să ștergeți chiuveta și robinetul. Odată încercat, nu veți mai reveni la soluțiile chimice, din comerț. Aveți nevoie de: un pahar de oțet alb, sucul de la o lămâie, 2 linguri de sare albă și 150 g acid citric.

Advertisements

Într-un bol, dizolvați sarea în sucul de lămâie, apoi adăugați oțetul și acidul citric, amestecat cu puțină apă. Amestecați bine toate ingredientele și turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator. Agitați bine înainte de utilizare, după care aplicați soluția pe suprafețele pe care doriți să le curățați: poate fi chiuveta sau robinetul. Amestecul este potrivit pentru aproape orice tip de suprafață, cu excepția marmurei.

Lămâia poate face minuni atunci când cureți aragazul

Atunci când vine vorba despre curățarea aragazului, a cuptorului sau a cuptorului cu microunde, lămâia poate face minuni. Acest fruct citric are un puternic efect degresant și dezinfectant și este aliatul de nădejde în lupta împotriva grăsimii arse de pe aragaz sau din cuptor.

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați o lămâie pe jumătate și să frecați bine grăsimea întărită de pe aragaz. Stoarceți zeama și lăsați-o să acționeze 10-15 minute, după care ștergeți totul cu un burete sau cu o lavetă.

În ceea ce privește curățarea cuptorului, puteți stoarce zeama de lămâie în tava cuptorului încins și lăsați să acționeze până când cuptorul s-a răcit. Curățați cu un burete sau cu o lavetă și reveniți cu prosoape de hârtie, dacă este nevoie.

Și cuptorul cu microunde poate fi curățat folosind aceeași banală lămâie. Puneți o jumătate de fruct înăuntru, dați drumul la cuptor pentru 30 de secunde, apoi frecați interiorul cuptorului cu lămâia încălzită. Ștergeți cu prosoape de hârtie grăsimea care s-a dizolvat.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *