Cum se curata markerul permanent de pe haine, pereti sau mobila

2 min


Advertisements

Toti cei care au copii si-au pus cel putin o data aceasta intrebare. Ce te faci atunci cand micutul a patat cu un marker permanent peretii, mobila sau hainele. Primul gand este ca nu ai ce sa faci si ca este imposibil sa scoti urmele markerului. Din fericire, exista solutii simple care te ajuta sa scoti aceste pete.

Pe tapiterie sau alte materiale asemanatoare se foloseste alcool saitar, solutii de curatat geamurile pe baza de alcool sau acetona. Pentru ca pateaza, acetona poate fi folosita doar pe materialele albe.

Pe canapea, lenjerie sau paturi poti folosi fixativ. Dupa ce ai aplicat fixativul, se curata cu betisoare de urechi. Nu folosi prea mult fixativ pentru a nu intinde markerul pe o suprafata mai mare.

Pentru parchet, mobila si alte suprafete din lemn poti folosi pasta de dinti, alcool sanitar alb sau unt de arahide. Sterge usor peele cu o carpa, dar inainte de aplicare testeaza pe o suprafata mai mica, pentru a fi sigura ca suprafata respectiva nu se distruge.

Advertisements

Markerul permanent poate fi greu de curatat de pe pereti. Pentru peretii colorati, poti folosi fixativ, aplici si stergi cu o carpa curata. Pentru peretii albi, poti folosi pasta de dinti sau zeama de lamaie, pe care o pui pe o carpa alba, curata, cu care apoi stergi zona patata.

Pe sticla, geamuri si oglinzi, markerul se curata cu pasta de dinti alba amestecata cu praf de copt.

Alege mereu pasta de dinti alba si simpla, otet alb, iar carpele cu care stergi sa fie albe, pentru a nu iesi culoarea.

Advertisements
vouchere reducere

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
2
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
1
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
1
OMG
WTF WTF
2
WTF
Like Like
10
Like

Un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.