Există multe tipuri de ceaiuri dintre care oamenii pot alege. Fie că își doresc să savureze un ceai verde, fie unul pentru slăbit sau altul pentru a le oferi energie pentru întreaga zi, piața abundă în firme care vând aceste sortimente. Însă, tu știai că, pe lângă beneficiile pe care organismul le absoarbe din ceaiuri, pliculețele folosite ale acestora pot fi o „comoară” la casa omului? Iată trucurile pe care nu le știai!
Multe persoane aleg să arunce la gunoi pliculețele de ceai folosite, însă nu realizează că acestea pot fi o „comoară” la casa omului. Pot fi utilizate pentru propriul corp, fără să mai investești în anumite tratamente scumpe, dar și pentru alte lucruri casnice.
Ce poți face în casă cu pliculețele de ceai folosite
1. Deodorant pentru pantofi
De exemplu, pliculețul de ceai deja folosit poate fi utilizat sub formă de deodorant pentru pantofi. Înainte de a le utiliza în acest mod, trebuie să le lași într-un loc aerisit, pentru a nu mucegăi. După ce pliculețul de ceai folosit s-a uscat, atunci îl poți băga în pantofi, pentru a elimina mirosurile neplăcute. Pliculețele de ceai negru sau roșu sunt utile pentru acest truc.
2. Elimină grăsimea de pe farfurii
Pliculețul de ceai folosit mai poate fi util pentru a îndepărta resturile de mâncare întărită de pe vase. Vasele respective se pun la înmuiat în apă călduță, pentru o oră, iar, apoi, se adaugă câteva pliculețe de ceai. Vei observa că acestea se vor spăla mai ușor.
3. Mirosurile neplăcute
Aceasta este una dintre cele mai necunoscute utilizări. După uscare, pliculețele de ceai folosite au un efect asemănător cu cel al bicarbonatului de sodiu: absorb mirosurile neplăcute. De aceea, pliculețele absorb mirosurile din frigider sau din dulapuri.
Un singur pliculeț nu este suficient pentru a elimina mirosul dintr-un spațiu mare. De aceea, vă recomandăm să puneți câteva într-o cutie cu găuri. Este mai practic.
Puteți folosi pliculețele de ceai pentru curățarea covoarelor sau a canapelelor pe care au stat animalele de companie. Trebuie doar să împrăștiați conținutul pliculețelor în acele locuri, să așteptați câteva minute, apoi să dați cu aspiratorul. În acest fel veți scăpa de praf și de mirosurile neplăcute.
4. Fertilizează florile din ghivece
Pentru acest truc trebuie să fierbi pentru a doua oară pliculețele de ceai deja folosite și să pui ceaiul într-o sticlă cu pulverizator. Udă florile din ghivece cu acest compus, apoi vei putea observa cu plantele din casa ta sunt mai fertile. De asemenea, poți să iei pliculețele și să le așezi la rădicinile florilor sau să îl amesteci cu pământul din ghivece.
Dacă pliculețele de ceai sunt confecționate din material organic și nu au închizătoare metalică, le poți îngropa direct în pământ.
5. Vopsea naturală pentru țesături
Pliculețele de ceai pot fi refolosite pentru a vopsi țesături. Adaugă mai multe pliculețe de ceai într-o oală cu apă și amestecă-le până obții culoarea dorită. Lasă țesătura să se înmoaie în soluția preparată, măcar o oră sau până în ziua următoare. Apoi scoate-o și clătește-o în apă rece și oțet pentru a-și păstra culoarea obținută.
6. Recondiționează suprafețele din lemn
Dacă ai mobilier vechi care are urme de uzură, folosește pliculețe uzate de ceai pentru a le recondiționa. Așadar, tot ce trebuie să faci este să umezești punguțele vechi de ceai și să ștergi petele și zgârieturile decolorate de pe mobilier.
7. Carne mai fragedă
De regulă, pentru a face carnea mai fragedă trebui să o gătești lent sau să o bați înainte. Dacă nu ai un ciocan pentru șnițele, trebuie să știi că ceaiul poate fi o alternativă în această situație. Tot ce trebuie să faci este să stropești carnea cu niște ceai și apoi să o prepari.
8. Curata covorul in profunzime
Atunci cand aspiratorul nu mai reuseste sa curete covorul de un miros greu, poti sa imprastii deasupra lui continutul pliculetelor de ceai uscate. Lasa-le timp de 15-20 de minute si apoi aspira frunzele. Mirosul va disparea iar daca ai folosit un ceai aromat, aroma acestui se va simti proaspat in incapere.
Tratament cosmetic cu pliculețele de ceai folosite
Orice ceai conține multe beneficii pentru piele, de exemplu taninuri și antioxidanți.
1. Estomparea cearcănelor
Pliculețele vechi de ceai cu cofeină îți pot ameliora cearcănele și pungile de sub ochi. Le poți folosi de câteva ori pe săptămână, aplicându-le peste cearcăne și lăsându-le să acționeze câteva minute.
Pentru a face acest lucru ia două pliculețe de ceai negru pe care le-ai fiert 3-5 minute și lasă-le să se răcească la frigider timp de 20 de minute. După aceea, stoarce lichidul și aplică-le pe zona de sub ochi. Lasă-le să acționeze timp de 15 până la 30 de minute.
2. Calmează iritiațiile pielii
Cât despre propriul corp, pliculețele de ceai pot calma iritiațiile pielii. Trebuie umezit puțin, răcit, apoi pus pe zona afectată, indiferent că ai arsură ușoară, înțepături de insecte sau vânătăi. Pielea se va calma.
3. Diminuează durerea
Dacă ai un abces, o inflamație, poți încerca un pliculeț umed de ceai peste zona respectivă, dar asigură-te că pliculețul de ceai este curat. Spre exemplu, pliculețele umede ale ceaiurilor calmante și antibacteriene precum cel de mușețel și mentă pot ameliora durerile de dinți.
Pentru a estoma disconfortul unui abces dentar ține un pliculeț umed de ceai pe dintele afectat sau pe zona gingiei. De asemenea, poți ține pliculețul de ceai în congelator, timp de 15-20 de minute înainte de a-l aplica pe zona dureroasă.
4. Dă strălucire părului
Dacă nu dorești să cheltuiești banii pe balsamuri scumpe, poți să folosești în schimb, vechile pliculețe de ceai pentru a dat un plus de strălucire părului tău. Trebuie doar să prepari un ceai mai slab cu un pliculeț uzat de ceai și să fricționezi scalpul și să-l întinzi pe lungimea șuvițelor de păr după ce ai folosit șampon.
5. Remediu pentru arsuri solare
Dacă te confrunți cu arsurile solare, data viitoare fricționează zona expusă cu un pliculeț uzat de ceai și umezit, pentru a elimina senzația de arsură. În plus, asta ar trebui să ajute și la răcirea zonei respective.
6. Tratează mușcăturile de insecte
Pliculețele de ceai pot trata afecțiuni minore, cum ar fi mușcătura unei insecte sau o vânătăie. În această situație, fricționează-ți pielea cu pliculețe uzate și umezite de ceai.
7. Repelent natural pentru insecte
Pentru că vine vremea călduroasă, acestea pot fi utilizate și pentru a ține insectele la distanță. Sunt recomandate cele de mentă sau eucalipt.
0 comentarii