Eurovision 2022 – Care sunt primele 10 țări care merg în finala Eurovision 2022

Care sunt primele 10 țări calificate în finala Eurovision 2022, după prima semifinală: Ucraina și Moldova, printre finaliști.6 min


Advertisements

Prima semifinală Eurovision 2022 a avut loc pe 10 mai la Sala Pala Olimpico din Torino. În urma primei semifinale, printre finaliştii Eurovision 2022 se numără reprezentanţii Ucrainei şi ai Republicii Moldova.

După prima semifinală de marţi seară şi cea de-a doua programată joi, pe 11 mai, dintre cele 40 de ţări din competiţie vor rămâne 25, care vor participa la marea finală de sâmbătă, 14 mai.

Care sunt primele 10 țări care merg în Finala Eurovision 2022

Lituania – Monica Liu – „Sentimentai”
Elveţia – Marius Bear – „Boys Do Cry”
Ucraina – Kalush Orchestra – „Stefania”
Regatul Ţărilor de Jos – S10 – „De Diepte”
Republica Moldova – Zdob şi Zdub & Advahov – „Trenuleţul”
Portugalia – Maro – „Saudade, Saudade”
Islanda – Systur – „Með Hækkandi Sól”
Grecia – Amanda Giorgiadie Tenfjord – „Die Together”
Norvegia – Subwoolfer – „Give That Wolf a Banana”
Armenia – Rosa Linn – „Snap”

Cu ce piesă s-a calificat Ucraina în finala Eurovision 2022

Ucraina participă la finala Eurovision Song Contest 2022 cu melodia ”Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra, după ce marți trupa a trecut de prima semifinală.
„Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina!”, a spus solistul Oleg Psyuk pe scena Arena Pala Olimpico.
Grupul Kalush Orchestra este format din șase persoane și provin din orașul cu același nume, Kalusuh din vestul Ucrainei.

video
play-rounded-fill

Cu ce piesă s-a calificat Moldova în finala Eurovision

Republica Moldova s-a calificat, după prima semifinală a Eurovisionului de marți seară, pentru a merge în Marea finală de sâmbătă cu melodia „Trenulețul”, interpretată de formația Zdob și Zdub și frații Advahov.

Cei de la Zdob și Zdub și-au început cariera muzicală pe la începutul anilor ’90 și au încantat publicul cu melodii cu ritmuri săltărețe și pline de energie.
Printre melodiile de succes cu care au cucerit publicul de-a lungul anilor sunt: “Moldovenii s-au născut” și “Bunica bate toba”.
Zdob și Zdub a mai concurat la Eurovision în 2005 și s-a clasat pe locul 6.

video
play-rounded-fill

„Llamame”, melodia care va reprezenta România în a doua semifinală Eurovision

Țările care vor evolua la semifinala a doua de joi, 12 mai sunt: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta – în prima parte, iar Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda în a doua parte a serii.

Astfel, România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2, iar cel care va reprezenta țara noastră este WRS, cu piesa „Llamame”, după ce a câștigat finala Selecţiei Naţionale.

Advertisements

Cine este WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022

Numele real al lui WRS (pronunțat urs) este Andrei Ionuț Ursu și este născut în Buzău în 1993.

El a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent. În ianuarie 2020, a semnat cu Global Records și a început proiectul muzica electropop cu numele de scenă WRS.

A început să danseze la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară.

”Părinții mei sunt dansatori și ne-au inspirat mie și surorii mele pasiunea pentru dans. S-a lipit și muzica de mine și am început să cânt încă din clasele primare, cântam la serbări, însă nu am studiat, pentru că mama mi-a spus ori dans, ori muzică și până la urmă am ales dansul și apoi, când am început să fac banuți, am zis să îmi cizelez și acest skill extra, cântatul, și am început pe la 19 ani să merg la lecții de canto. Chiar dacă încearcă cineva să îți taie aripile mergi înainte către visul tău, pentru că trebuie sigur să se întâmple cumva. Au fost mulți oameni care mi-au spus să rămân mai bine la dans. Au fost și oameni care mi-au dat încredere și m-au susținut. Îmi doresc să fac asta mult timp de acum încolo”, a declarat artisitul într-un interviu la Vorbește Lumea, pe ProTV.

În 2015 și-a început cariera muzicală în trupa de băieți Shot. După doi ani, a părăsit proiectul, s-a mutat la Londra și a început să compună muzică.

WRS a debutat în ianuarie 2020 cu piesa „Why”.

În februarie 2022, WRS a lansat single-ul „Llamame”, cu care s-a calificat în finala selecției naționale pentru piesa care va reprezenta România la Concursul Muzical Eurovision 2022.

video
play-rounded-fill

Potrivit TVR, cea mai recentă piesă a lui WRS, „Amore” feat. Ilkan Gunuc a ajuns pe locul 7 în Top Radio MediaForest, pe locul 12 în Top TV Bulgaria şi a atins un vârf în Top 200 Shazam #3 RO, #19 Bulgaria, #67 Moldova, fiind inclusă în playlisturile editoriale NMF Turcia, RO + Hit Dans, Yaz, Dance toată ziua. Totodată, piesa „Tsunami” a devenit o senzaţie internațională ajungând pe primele locuri în topurile din Bulgaria (#24 Radio, #3 TV, #3 Top 200 Shazam, #12 Apple Dance), România (#35 Top 200 Shazam, #19 Apple Dance).

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hide picture