Conform unui raport recent publicat pe renumita platforma online Finance de la Yahoo!, piața globală de hrană pentru animale de companie (hrană umedă și uscată pentru câini, pisici și alte animale) va creste in viitorul apropiat, pana in 2026.
Documentul, semnat de ResearchAndMarkets.com, arata ca aceasta industrie globala (a hranei pentru animale de companie) va ajunge la o valoare de 118,83 miliarde USD în 2025, în creștere cu o rata de crestere anuala compusa de 5,4%, pentru perioada 2021-2025.
Ce influenteaza aceasta crestere semnificativa?
Autorii studiului recent arata ca printre factorii principali se numara:
- Inclinatia deținerii animalelor de companie
- urbanizarea accelerata
- îmbunătățirea indicelui de încredere a consumatorilor
- umanizarea animalelor de companie
- popularitatea tot mai mare a hranei crude pentru animale
Toate aceste lucruri sunt de așteptat să conducă la dezvoltarea pieței. Cu toate acestea, consolidarea industriei ar putea fi supusa unor provocari reale din cauza creșterii presiunii concurențiale și a consolidărilor din zona retailului.
Trenduri pe care trebuie sa le cunoastem
Câteva tendințe notabile includ apariția alimentelor pe bază de insecte pentru animale de companie, încorporarea canabisului în mancarea pentru caini ori pisici, premiumizarea, evoluția industriei 4.0 și achizițiile mari de hrană de servire unica pentru pisici. În 2020, izbucnirea pandemiei de COVID-19 a creat un impact nefavorabil asupra pieței.
Cine sunt principalii jucatori?
Industria hranei pentru animale de companie este formată din producători de hrană pentru câini, hrană pentru pisici și alte animale (reptile, iepuri, păsări, pești și alimente similare pentru animale domestice). Unele dintre canalele de distribuție populare utilizate de consumatori pentru a accesa hrana pentru animale de companie sunt magazinele de vânzare cu amănuntul, magazinele specializate, comerțul electronic (prin petshop-uri precum Petmax.ro), magazinele de masă, vânzările prin magazine specializate și alte vânzări directe.
Conform datelor din raport, piața regională cu cea mai rapidă creștere este America de Nord. Acest continent este lider detasat datorită îmbunătățirii condițiilor economice, adoptarea de animale de companie fără stăpân, creșterii gradului de conștientizare a alimentelor pentru animale de companie cu beneficii nutriționale ridicate în rândul populației din S.U.A. și Canada și ratei tot mai mari de cumpărare a mâncărurilor crude pentru câini de către populația urbană.
In Romania, se estimeaza ca aceasta piața valoreaza in jur de 3 miliarde de lei. Tara noastra este printre fruntasii Europei la numarul de caini ori pisici – aproape jumatate din familiile din Romania detin o pisica sau cel putin un caine.
0 comentarii