Pentru ca sezonul nuntilor este aproape, este bine sa clarificam cateva lucruri: cum se plateste atunci cand faci nunta la biserica. Plateste mirele sau nasul? Iata ce trebuie sa stii pentru a nu face o greseala si care sunt exact indatoririle mirilor si ale nasilor.
Ce platesc mirii si parintii lor la o nunta?
Mai intai, haideti sa vedem ce platesc exact mirii atunci cand decid sa faca o nunta. In primul rand, mireasa va trebui sa plateasca pentru aranjarea parului, dar si pentru partea de make-up, care sunt lucruri extrem de importante atunci cand vine vorba de ziua cea mare.
Mai mult, mireasa va trebui sa plateasca rochia, pantofii, dar si tinutele domnisoarelor de onoare – rochiile acestora trebuie sa fie in ton cu rochia de mireasa.
Atunci cand vine vorba de mire, acesta trebuie sa plateasca pentru costum, pantofii, dar si tinuta cavalerilor de onoare. De asemenea, mirele trebuie sa aiba grija sa plateasca pentru cununia civila si pentru decorurile care vor fi folosite. Tot el este responsabil de transportul invitatilor sau de cazarea acestora, acolo unde este cazul.
O vorba din batrani spune ca mirele trebuie sa plateasca pentru verigheta miresei, in timp ce mireasa va achita verigheta mirelui. Nu putem sa spunem ca multa lume tine cont de acest lucru.
Parintii mirilor sunt si ei in aceasta ecuatie si, de obicei, achita serviciile foto si video, ori efectele speciale din cadrul evenimentului (masini de fum, lumini etc.). De multe ori, parintii sunt responsabili si de plata lautarilor care vor asigura buna dispozitie la nunta copiilor. Tot parintii se ocupa si de plata localului unde va avea loc nunta, dar si de cea a bauturilor, meniurilor si de tortul miresei.
Cine plateste nunta la biserica, mirele sau nasul?
Acum, am ajuns la cea mai importanta parte si anume responsabilitatea nasilor. Ei bine, nasii vor fi responsabili de plata voalului miresei, dar si de cea a diademei. Nasa pregateste mireasa si ii pune voalul si tot ea rupe turta miresei inainte de a pleca de acasa.
Pe langa acestea, nasul va plati lumanarile pentru cununia religioasa, dar si taxa ceruta de biserica. Asadar, nasul este responsabil pentru plata atunci cand faci nunta la biserica.
La intrarea in biserica, nasa trebuie sa intre la brat cu mirele si dupa ce acestia ajung in fata altarului va intra si mireasa, care va fi condusa de nas.
La o saptamana dupa nunta, nasii vor trebui sa ii aduca din nou pe miri in fata altarului, impreuna cu lumanarile de la slujba de cununie. Tot acestia vor trebui sa isi sfatuiasca finii pas cu pas si sa fie alaturi de ei atunci cand vine vorba de decizii grele.
0 comentarii