Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Elon Musk va fi noul proprietar al Twitter, acesta a cumpărat gigantul american social media Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.3 min


Advertisements

Elon Musk a cumpărat gigantul american social media Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, scrie presa internațională. Miliardarul a devenit proprietarul companiei luni, promițând să facă din această platformă un loc al „discursului liber”. Twitter a ajuns să fie populată de milioane de utilizatori, la nivel mondial.

Elon Musk va fi noul proprietar al Twitter

În urmă cu doar două săptămâni, Elon Musk a cumpărat 9% din acţiunile Twitter pentru suma de 3 miliarde de dolari. O săptămână mai târziu, omul de afaceri făcea o ofertă pentru a cumpăra compania cu totul.

”De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”,a afirmat Musk.

”Twitter Inc. anunță că a încheiat un acord definitiv pentru a fi achiziționat de o entitate deținută în totalitate de Elon Musk, pentru 54,20 USD per acțiune în numerar, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 44 miliarde USD. La finalizarea tranzacției, Twitter va deveni o companie privată.
În conformitate cu termenii acordului, acționarii Twitter vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune pe care o dețin la închiderea tranzacției propuse.”
a spus Bret Taylor, președintele consiliului de administrație al Twitter.

După anunţarea informaţiei acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

„Sper ca și cei mai aprigi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, a scris miliardarul american.

Cine e Elon Musk?

Advertisements

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are peste 83 de milioane de urmăritori fiind în top 10 cele mai populare personalităţi ale platformei. Acesta a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

Ce este Twitter și câți utilizatori are?

Twitter are peste 300 de milioane de utilizatori în întreaga lume și este una dintre cele mai influente platforme, aceasta fiind utilizată de personalităţi, dar şi de şefi de stat şi şefi de instituţii publice atunci când iau poziţie pe diferite subiecte.

Citeste si:

Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *