Imagini cu puternic impact emoțional! Atac armat la metroul din New York – 16 răniți, atacatorul a fugit

Un atac armat a avut loc marți într-o stație de metrou din Brookyln, în New York, 16 persoane fiind rănite.5 min


Advertisements

Mai multe persoane au fost împușcate într-un atac armat care a avut loc marți într-o stație de metrou din Brooklyn, New York. La fața locului au fost găsite și „mai multe dispozitive explozive nedetonate”, a anunțat Departamentul de Pompieri din New York, potrivit CNN.

ACTUALIZARE: Autorul atacului a fost gasit si arestat. Vezi detalii AICI.

Atacul a avut loc la 8:30 dimineaţa, într-o staţie de metrou din Brooklyn, când peroanele şi trenurile erau pline. Primele imagini arătau o scenă înfiorătoare, pasageri răniţi, în stare de şoc şi urme de sânge pe jos.

Acestea sunt scene din primele momente de după atac. Zeci de oameni ieşeau în grabă dintr-un vagon de metrou, în care se vedea fum.

Potrivit poliţiei, atacatorul a deschis focul de pe peron şi a aruncat o grenadă fumigenă într-o garnitură care tocmai intră în staţie. Cel puţin 16 călători au fost împuşcaţi şi transportaţi la spital. Conform poliţiei, una dintre victime şi-a pierdut cunoştinţa, fiind în stare critică.
Martor: „Am văzut un tânăr care ieşea de la gura de metrou, era la câţiva metri de mine, sângera la picioare. Avea pantalonii lăsaţi în jos, probabil că fusese împuşcat în partea de sus a coapsei.”
Potrivit unui înalt oficial al poliției, o investigație preliminară arată că cinci persoane au fost împușcate și un dispozitiv, posibil grenadă de fum, a fost detonat în stație. O a doua sursă a mai spus că o persoană este în stare critică.
Potrivit unui raport preliminar, un bărbat care purta o mască de gaz și o vestă portocalie a fugit de la fața locului.
Poliţia a anunțat că în staţia de metrou au fost găsite şi dispozitive explozive, dar au fost ridicate de genişti.


ACTUALIZARE: Un martor care se afla în vagonul în care a avut loc atacul armat din Brooklyn a descris haosul de la fața locului, spunând că a văzut mult sânge pe podea și că împușcăturile au sunat ca „focuri de artificii”.

Acesta a declarat pentru CNN că un fum gros a cuprins garnitura de metrou în momentul în care a ajuns în stație.

Advertisements

Apoi a auzit „ceea ce am crezut că sunt focuri de artificii, dar acum auzind că au fost împușcături, îmi dau seama că am luat o decizie bună când m-am ascuns în spatele unui scaun… Sincer, nu am cuvinte pentru ceea ce am trăit”.

„Eram în partea din față a celui de-al treilea vagon și totul s-a întâmplat în partea din spate a vagonului… De îndată ce fumul a izbucnit, a început să cuprindă totul. Oamenii au început să se miște spre partea din față”, a spus acesta.

„Era sânge pe podea. Era mult sânge care curgea pe podea. Și la momentul respectiv, nu am crezut că este o împușcătură. Tot ce am văzut au fost oameni călcându-se în picioare, călcând unul peste altul, încercând să scape și multă panică”, a spus el.

În vagon s-ar fi aflat aproximativ 40 – 50 de persoane. 


ACTUALIZARE: Conform purtătoarei de cuvânt a pompierilor din metropola americană, Amanda Farinacci, Opt oameni au fost împușcați și alți opt au fost răniți ca urmare a atacului de la metroul din New York.

62253420

ACTUALIZARE: Informațiile de până acum de la atacul armat din New York arată că 16 persoane au fost rănite, dintre care 10 au fost împușcate, a anunțat conducerea departamentului de pompieri din New York.

„Zece dintre pacienți au fost împușcați, iar cinci dintre ei sunt în stare stabilă, dar critică”, a spus Laura Kavanagh, șefa FDNY.

Pe lângă oamenii care au fost împușcați, alte victime au ajuns la spital din cauza intoxicării cu fum sau din cauza panicii provocate de atac.

WhatsApp Image 2022 04 12 at 17.33.51
Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

2

Un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *