Rețetă de cheesecake cu mascarpone și frișcă. Cheesecake-ul este una dintre cele mai ușoare prăjituri de făcut în casă, cu doar câteva ingrediente de bază. Desertul are o istorie de peste 4000 de ani și rețetele au fost adaptate în timp, în funcție de regiunile unde a tot fost preparat.
Cheesecake cu mascarpone și frișcă
Ingrediente Cheesecake cu mascarpone și frișcă
- 300 g biscuiți digestivi
- 120 g unt 82% grăsime
- câteva căpșuni mai mari pentru decor
- 250 g mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 2 pliculețe de gelatină
- 250 g căpșuni proaspete
- 3 linguri zahăr
- 75 ml apă
Mod de preparare Cheesecake cu mascarpone și frișcă
Zdrobiți biscuiții în robotul de bucătărie și puneți-i într-un bol, iar peste ei adăugați untul topit. Amestecați totul foarte bine.
Într-o tavă de copt detașabilă, răspândiți biscuiții uniform și presărați-i cu o lingură. Dați tavă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Într-un bol puneți frișca lichidă, crema de mascarpone, zahărul pudră și zahărul vanilat. Mixați compoziția până se dizolvă zahărul.
Adăugați peste primul plic de gelatină 100 ml apă rece și lăsați-o 10 minute. O topiți bain-marie până se dizolvă. Puneți gelatina peste crema de mascarpone și amestecați.
Tăiați câteva căpșuni pe jumătate și ornați toată marginea formei detașabile, peste blatul de biscuiți așezat deja în recipient.
Adăugați crema de mascarpone peste stratul de biscuiți și o întindeți uniform. Băgați tava în congelator pentru 30-40 de minute.
Cum se prepară jeleul de căpșuni?
Puneți fructele spălate bine într-o cratiță împreună cu apă și zahăr. Le fierbeți puțin cât să se topească zahărul și dă într-un clocot. Cu al doilea pliculeț de gelatină acționați ca la celălalt, apoi o puneți peste siropul de căpșuni călduț și amestecați până se dizolvă gelatina.
Turnați jeleul peste crema de mascarpone și o puneți-o pentru încă 30-40 de minute la congelator. După acest timp, o mutați la frigider.
Lăsați cheesecake-ul la „lenevit” două ore.
0 comentarii