Ingrediente:
- 250g faina
- 150ml lapte cald
- 30 ml ulei
- 2 oua
- 1 lingura zahar
- 1 pliculet drojdie uscata 7g
- un praf sare
Pentru sirop:
- 400 ml apa
- 150g zahar
- o esenta de rom
- vanilie
Pentru decor:
- 500 ml frisca lichida
- 100g gem de caise (jeleu, peltea)
Mod de preparare:
In primul rand pregatim aluatul. Se pune faina intr-un bol, adaugam laptele cu drojdia, ouale, uleiul si sarea. Amestecati cu o spatula si lasati aluatul la dospit.
Intre timp pregatim siropul. Adaugam apa intr-o craticioara, adaugam zaharul si lasam la fiert putin, apoi adaugam esenta de rom. Cand a crescut aluatul pregatim formele unse cu ulei, adaugam aluatul in forme cu o lingura, dar mai lasati un pic de loc pentru ca ele vor creste din nou. Le bagam la cuptorul incins inainte. Peste aproximativ 30 minute facem proba cu scobitoarea. Cand sunt coapte le scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca dar nu mult pentru ca savarinele se insiropeaza bine cand sunt caldute, nu reci.
Taiem un capacel dar nu de tot si le scufundam in sirop. Se scot afara pe un gratar sa se scurga, apoi le ornam cu frisca batuta. Pe deasupra capacelului ornam cu gem de caise diluat cu un pic de apa calda de ex (jeleu sau orice va place).
Pofta buna!
0 comentarii