Ghiveci calugaresc, reteta de post care face senzatie printre gospodine. Pentru prepararea acestui fel de mancare ai nevoie doar de cateva legume.
Incrediente Ghiveci calugaresc
Ai nevoie de doua cepe, un morcov dat prin razatoare, cateva rondele de praz, o vanata mica, un dovlecel, jumatate de conopida, un cartof mare, trei rosii, cinci catei de usturoi, 200 de grame de fasole verde, 100 ml de bulion, 100 ml de ulei, sare si piper.
Optional poti sa adaugi si varza si telina.
Observatie: se pot adauga si alte legume in aceasta combinatie, in functie de sezon si de legumele preferate.
Mod de preparare Ghiveci calugaresc
Se spala si se curata toate legumele, dupa care tocam ceapa si dam morcovul prin razatoare. Restul legumelor le taiem in bucati potrivite.
Folosim o cratita suficient de mare si punem la calit ceapa si morcovul. Se adauga si usturoiul tocat marunt, punem un praf de sare, dupa care punem capacul si lasam legumele la calit. Dupa ce ceapa si morcovul s-au inmuiat, se adauga cubuletele de cartof crud si rondelele de praz. Le calim timp de trei minute, dupa care adaugam si restul legumelor (vinetele, dovleceii, conopida, ardeiul, fasolea verde si rosiile). Adaugam sare si piper dupa gust, dupa care turnam un pahar cu apa peste legume.
Amestecam cu grija toate legumele, dupa care le rasturnam intr-o tava, adaugam bulionul si acoperim cu folie de aluminiu. Se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade, timp de 60 de minute.
Atentie, folia de aluminiu se indeparteaza dupa aproximativ 30 de minute si lasam legumele sa se rumeneasca.
Acest fel de mancare se serveste fierbinte, insa este bun si la temperatura camerei. Este ideal pentru cei care ţin post sau pentru vegani, insa poate reprezenta si o garnitura perfecta.
Pofta buna!
0 comentarii