Incrediente:
- 1 kilogram de faina alba 000 de la Arpis
- 550 ml lapte dulce
- 10 grame drojdie uscata
- coaja unei lamai
- un ou
- o lingura mare de iaurt
- 10 g sare
- 90 g zahar
- 50 g unt
- niste zahar pudra
- dulceata sau gem (prefer soiuri acrisoare)
- un litru de ulei pentru fript
Mod de preparare:
Cerne zaharul, sarea, faina si drojdia impreuna intr-un bol mare. Incalzeste laptele cu untul pana s-a topit cel din urma. Toarna peste faina, dar atentie sa nu fie fierbinte. Adauga iaurtul si oul batut. Framanta 6-8 minute si lasa la dospit o ora.
Intinde patura de 1 cm. Taie discuri cu un pahar de sampanie (ies cam 120). Frige-le în ulei încins. Testezi daca uleiul e destul de incins punand o bucata de aluat in vasul cu ulei. Daca aluatul se umfla, esti good to go:)Secretul e sa le misti constant, sa le întorci de pe o parte pe alta. Le scoti pe un servetel din hartie inainte de a le pudra cu zahar.
Pofta buna!
0 comentarii