Gogosi pufoase

2 min


Advertisements

gogosi pufoase r

Incrediente:

  • 1 kilogram de faina alba 000 de la Arpis
  • 550 ml lapte dulce
  • 10 grame drojdie uscata
  • coaja unei lamai
  • un ou
  • o lingura mare de iaurt
  • 10 g sare
  • 90 g zahar
  • 50 g unt
  • niste zahar pudra
  • dulceata sau gem (prefer soiuri acrisoare)
  • un litru de ulei pentru fript

Mod de preparare:

Cerne zaharul, sarea, faina si drojdia impreuna intr-un bol mare. Incalzeste laptele cu untul pana s-a topit cel din urma. Toarna peste faina, dar atentie sa nu fie fierbinte. Adauga iaurtul si oul batut. Framanta 6-8 minute si lasa la dospit o ora.

Intinde patura de 1 cm. Taie discuri cu un pahar de sampanie (ies cam 120). Frige-le în ulei încins. Testezi daca uleiul e destul de incins punand o bucata de aluat in vasul cu ulei. Daca aluatul se umfla, esti good to go:)Secretul e sa le misti constant, sa le întorci de pe o parte pe alta. Le scoti pe un servetel din hartie inainte de a le pudra cu zahar.

Advertisements

Pofta buna!

gogosi pufoase3

gogosi pufoase

gogosi pufoase2

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

0

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like
2
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *