Reteta de pasca fara aluat cu branza dulce si stafide – simpla si de mare efect!

Rețetă clasică de Pască fără aluat. Pasca este un preparat atât de îndrăgit încât își face loc pe toate mesele românilor în perioada sărbătorilor pascale.2 min


Advertisements

Pasca se prepară în mod tradițional în ajunul Învierii, rețeta tradițională fiind asemănătoare cu cea a cozonacului.

Coca se prepară din făină de grâu, aluatul dospit se umple cu brânză de vaci, smântână și stafide și este modelat de obicei în formă rotundă, considerându-se prin tradiție că rotunde erau și scutecele lui Hristos.

Pe margini se așează un colac împletit în trei, iar la mijloc se face o cruce din aluat, această simbolizând crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul.

Cunoscută ca pască fără aluat, această rețeta reinterpretată este, de fapt, o varianta de pască ce nu necesită dospirea aluatului, deci se poate face într-un timp mult mai scurt, iar rezultatul este delicios, chiar dacă este servită rece, la două-trei zile de la preparare.

Cum se face reteta de pasca fara aluat cu branza dulce si stafide:

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 8 linguri zahar;
  • 600 grame branza de vaci grasa;
  • 100 grame stafide;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • 2 fiole esenta de vanilie;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 1 plic praf de copt;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • 5 linguri faina.

Mod de preparare pasca fara aluat cu branza dulce si stafide:

Se pun stafidele in apa calda 2-3 ore. Dupa ce s-au inmuiat se pun in rom.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (se poate folosi mixerul vertical pentru o consistenta fina).

Advertisements

Se adauga apoi stafidele scurse de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Faina cernuta se incorporeaza in compozitia de branza, amestecand incet cu lingura. La final se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Compozitia se toarna intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius circa 15-20 minute, apoi se scade temperatura la 160 grade Celsius, pentru circa 35-45 minute/

Se face proba cu scobitoarea si cand e coapta se scoate si se lasa la racit pana a doua zi. Nu se taie calda pentru ca se sfarama.

desert pasca fara aluat branza dulce stafide

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *