Retete – Cozonac fara framantare


INGREDIENTE

  • Faina de cozonac, (12% proteine) – 500 g
  • Lapte batut – 150 ml
  • Lapte – 150 ml
  • Unt 82% nesarat – 50 g
  • Ulei de floarea soarelui – 50 ml
  • Drojdie proaspata – 50 g
  • Zahar tos – 120 g
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Esenta de rom – 1 lingurita
  • Coaja rasa de portocala – 1 lingurita
  • Galbenusuri de ou – 3 buc
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • Miez de nuca macinat – 3 linguri
  • Stafide aurii – 3 linguri
  • Crema de ciocolata – 4 linguri
  • Extra faina pentru intins aluatul: 50-100 g
  • Extra un galbenus de ou pentru uns
  • Extra zahar pentru presarat – 1/2 lingura
  • Mac pentru presarat – 1/2 lingura

Mod de preparare cozonac fara framantare



Cerne faina intr-un castron.

Freaca bine drojdia cu putin zahar. Amesteca laptele batut cu laptele proaspat si-l pune-l foarte putin pe foc, pana devine usor caldut. Toarna-l peste drojdie si amesteca bine pana se dizolva. Las-o cam 10 -15 minute sa se activeze. Ea va deveni spumoasa.

Amesteca uleiul cu untul si pune-le intr-o craticioara pe foc pana se topeste untul. lasa-l apoi sa se raceasca la temperatura camerei.

Bate galbenusurile cu un praf de sare, adauga zaharul, extractul de vanilie si esenta de rom, si bineinteles, coaja de portocala.

Toarna drojdia activata cu laptele peste faina si amesteca cu o lingura de lemn. Adauga apoi galbenusurile, putin cate putin si amesteca bine pana se incorporeaza.

Unge compozitia cu putin ulei, acopera castronul cu folie de plastic si lasa-l sa creasca intr-un loc cald si ferit de curent cam o ora si jumatate.

Dupa ce a crescut, muta castronul in frigider pentru 12-14 ore, pentru ca aluatul sa se matureze.

Pudreaza apoi masa cu faina si imparte aluatul in doua. Intinde cate o foaie de aluat si unge-o cu crema de ciocolata, presara nuca maruntita si stafide si ruleaza.

Impleteste apoi cele doua rulouri si pune cozonacul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Acopera-l cu un prosop si lasa-l 20 de minute sa mai creasca.

Unge cozonacul cu galbenus de ou si presara deasupra zahar.

Coace cozonacul in cuptorul preincalzit la 165- 170 grade pentru 45 de minute.

Lasa cozonacul sa se raceasca de tot inainte sa il tai felii!

Pofta buna!

Care este reactia ta la aceasta postare?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Like Like
2
Like
Angry Angry
0
Angry
OMG OMG
0
OMG
Scary Scary
0
Scary
WTF WTF
1
WTF

Comments 0

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Retete – Cozonac fara framantare

Autentificare

Clasic cu parola si nume de utilizator sau cu Facebook sau Google+

Nu ai cont?
Inregistrare

Resetare parola

Inapoi la
Autentificare

Inregistrare

Te poti inscrie mai usor folosind Facebook sau Google+

Captcha!
Inapoi la
Autentificare
Alege un format
Lista Deschisa
Lista Deschisa
Lista cu Voturi
Lista cu Voturi
Articol
Text formatat cu incorporari si elemente vizuale
Poll (sondaj)
Postare cu sistem de voturi.
Imagine
Imagine sau GIF
Meme
Incarca o imagine pe care sa o transformi intr-un meme.
Joc trivia
O serie de intrebari cu raspunsuri bune sau gresite pentru a determina cunostintele generale.
Video
Incarca un video sau incorporeaza de pe Youtube sau Vimeo