Reţete de drob pentru vegetarieni – drob de legume, drob de ciuperci, drob de linte

Pentru cei care nu consuma carne, aceste retete de drob cu legume poate inlocui cu succes clasicul drob care se pregateste cu ocazia sarbatorilor pascale.6 min


Advertisements

Paşte 2022. Reţete de drob pentru vegetarieni. Există o alternativă pentru cei care nu consumă carne şi vor să gătească preparate tradiţionale pentru masa de Paşti.

Pentru cei care nu consuma carne sau pur si simplu vor sa schimbe ceva, aceasta reteta de drob cu ciuperci poate inlocui cu succes clasicul drob care se pregateste cu ocazia sarbatorilor pascale. Este o reteta simpla, usor de facut si gustoasa.

Paşte 2022. Reţete de drob pentru vegetarieni

Vegetarienii pot încerca una din reţetele de drob fără carne, care sunt prezentate în rândurile următoare. Proteinele vegetale pot înlocui cu succes proteina animală. Ca de exemplu, legumele verzi sunt o sursă bogată de vitamine şi proteine.

Cele mai bogate surse de proteine vegetale sunt: soia, lintea, fasolea, tofu, fructele şi cerealele, alunele, orezul, ciupercile, susanul, dovleacul, migdalele, dar şi năutul.

reteta drob legume

Drob de legume

Ingrediente: 

1 țelină, 4 cepe, 2 morcovi medii, 3 căței de usturoi
3 cartofi medii, 1 cană de orez, 200 gr de ciuperci Champignon
Pătrunjel, marar, spanac, 100 gr de măsline, 50 gr de pesmet, sare, piper, boia dulce și puțin oregano

Mod de preparare: 

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă iar în alta cratiță se pune orezul la fiert cu 2 căni de apă.

Când orezul începe să fiarbă, se acoperă cu un capac și se lasă 10 minute la fiert fără a lua capacul de pe oală, se închide focul și se mai lasă 10 minute, acoperit.

Se toacă mărunt ceapa cu usturoiul și se călesc – se pun ciupercile tocate și se țin pe foc 15 minute. Se opărește puțin spanacul, se dă pe răzătoare țelină și morcovii, se taie măslinele felii iar verdeața se toacă mărunt.

Cartofii se curăță de coajă și se pisează că pentru piure. Într-un bol se amestecă toate ingredientele până se omogenizează.

Drobul se pune în 2 tăvi pentru chec sau în una dreptunghiulară/rotundă, se tapetează cu hârtie de copt și se pune compoziția, puteți pune peste drob niște felii de ardei/gogoșar roșu sau roșii felii, se ține la cuptor 30 de minute sau până devine auriu.

Se lasă la răcit și mai apoi se pune la frigider măcar 3 ore după care se poate tăia. Daca îl veți tăia cât este cald, se rupe.

Advertisements

Drob din linte roşie

Ingrediente: 

200 g linte roșie
100 g semințe de floarea-soarelui crude, înmuiate
100 g orez integral, fiert pe jumătate
o ceapă
3-4 căței de usturoi
o jumătate de cană suc de roșii
2 linguri fulgi de drojdie inactivă (opțional)
2 linguri ulei
o lingură boia dulce sau 2 linguri pastă de ardei
o linguriță sare (preferabil sare neagră, dar se poate folosi și sare obișnuită)
o legătură pătrunjel tocat mărunt
o linguriță turmeric
un praf de chimen măcinat
busuioc

Mod de preparare: 

Lintea roșie se pune la înmuiat o oră, după care se scurge și se pune în blender cu apă cât să treacă peste ea cu 4-5 degete. Se procesează până devine un aluat cremos, curgător.

Compoziția se toarnă într-un castron și se amestecă cu semințele de floarea-soarelui, râșnite în prealabil, orezul și restul ingredientelor.

Va rezulta un aluat moale, care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace până se rumenește deasupra. Se lasă să se răcească, după care se poate tăia și servi.

Drob cu ciuperci

Ingrediente: 500 gr. ciuperci champignon curățate și tăiate
3-4 fire de ceapă verde, tăiate mărunt
1 ardei kapia sau 1 gras roșu tăiat în bucăți mai mici
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar tocate mărunt
3-4 linguri de pesmet
ulei de măsline
sare și piper

Mod de preparare: 

Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie și sotează ciupercile până se evaporă toată apa, apoi scoate ciupercile într-un bol.

În aceeași tigaie mai adaugă puțin ulei de măsline și călește partea albă de la firele de ceapă verde pe care le-ai tăiat+ ardeiul kapia tăiat cubulețe. După ce s-au călit, scoate-le din tigaie și pune-le în același bol peste ciuperci.

Adaugă și restul ingredientelor în bol: partea verde de la ceapă, pesmetul, pătrunjelul și mărarul. Condimentează cu sare și piper după gust, apoi amestecă bine toată compoziția.

Într-o tavă de chec pune o foaie de copt, unge-o cu puțin ulei de măsline și adaugă compoziția de drob în tavă.

Bagă drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 minute, până se rumenește frumos deasupra. Lasă să se răcească vreo 20-30 minute, apoi taie drobul cu ciuperci în felii.

Advertisements
vouchere reducere

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
1
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.